Λαμπερή επιδερμίδα στην εγκυμοσύνη: Πώς θα την αποκτήσουμε;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μία μοναδική εμπειρία, γεμάτη αγάπη και τρυφερότητα, που αξίζει να τη χαρούμε και να την απολαύσουμε στο έπακρο.

Λαμπερή επιδερμίδα στην εγκυμοσύνη: Πώς θα την αποκτήσουμε;

Οι εννέα αυτοί μήνες είναι κάτι μαγικό για τις μέλλουσες μανούλες, δεν παύει όμως να είναι και ένα διάστημα που αλλάζουν όλα: Το σώμα, η επιδερμίδα, το skincare routine… Βλέπετε, η περίοδος αυτή χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας σε όλα τα επίπεδα, πόσο μάλλον σε αυτό της επιδερμίδας μας.

Είναι το πρώτο πράγμα, άλλωστε, που επηρεάζεται από ό,τι συμβαίνει στο σώμα μας, αλλά και γύρω μας. Η ατμόσφαιρα, η διατροφή, αλλά και η κατάσταση των ορμονών, είναι μερικοί μόνο παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν την όψη της. Για αυτόν τον λόγο, κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, οι ακραίες ορμονικές αλλαγές που βιώνει το σώμα μας, κάνουν πιο πιθανή την εμφάνιση ατελειών στο δέρμα, που ίσως να μην υπήρχαν πριν. Δεν χρειάζεται, όμως, να ανησυχούμε, διότι παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα «μυστικά» που υπόσχονται ένα λαμπερό δέρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας.

#1 Η ενυδάτωση είναι το «κλειδί»!

Ξέρουμε, δεν υπάρχει πιο κλισέ beauty tip από αυτό της ενυδάτωσης, αλλά η αλήθεια είναι πως πρόκειται για το Α και το Ω, όταν μιλάμε για skincare. Επίσης, δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση, να έρθουμε αντιμέτωπες με τις ραγάδες τις εγκυμοσύνης. Οπότε τι κάνουμε; Ξεκινάμε να πίνουμε άφθονο νερό μέσα στη μέρα μας, έχοντας πάντα ένα ποτήρι δίπλα μας. Όσο πιο νωρίς βάλουμε την ενυδάτωση στην καθημερινότητά μας, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να είμαστε ένα «βήμα» μπροστά από τις ραγάδες.

#2 Δίνουμε βάση στη διατροφή μας

Αλήθεια, υπάρχει λαμπερή επιδερμίδα, χωρίς την ανάλογη διατροφή; Φυσικά και όχι. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, το φαγητό που καταναλώνουμε είναι «θησαυρός», καθώς η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά είναι διπλή! Επιπλέον, μία ισορροπημένη διατροφή μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την επιδερμίδα, αφού υπάρχουν συγκεκριμένα τρόφιμα - κρέας, ψάρια, κόκκινα φρούτα, λαχανικά- που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και κατ’ επέκταση, την ελαστικότητα του δέρματος.

#3 Επενδύουμε σε κατάλληλα προϊόντα περιποίησης

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στη skincare ρουτίνα μας είναι αυτά που καθορίζουν την όψη της επιδερμίδας μας και γι’ αυτό, πρέπει να είμαστε προσεκτικές στο τι επιλέγουμε. Είναι απαραίτητο να επενδύσουμε σε ασφαλή καλλυντικά στην εγκυμοσύνη, τα οποία είναι χωρίς χημικά και κατάλληλα σχεδιασμένα για εμάς. Με τη φροντίδα που θα μας προσφέρουν, μπορούμε να πετύχουμε τη λαμπερή επιδερμίδα που τόσο ονειρευόμαστε.

Αδιαμφισβήτητα, οι μήνες που μεσολαβούν μέχρι να κρατήσουμε το μωράκι μας στην αγκαλιά μας είναι πανέμορφοι και έχουν τη δική τους γοητεία. Ωστόσο, οι αλλαγές που χρειάζεται να διαχειριστούμε είναι πολλές, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχούμε. Γνωρίζουμε, άλλωστε, πια τα beauty «μυστικά» που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε τη λάμψη μας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved