7 tips για μια εύκολη φθινοπωρινή εγκυμοσύνη

Μαργαρίτα Νικολάου
Bigstock

Έγκυος το φθινόπωρο - Πώς θα τα βγάλετε πέρα.

Οποιοδήποτε ταξίδι εγκυμοσύνης είναι μια συναρπαστική περίοδος για όλη την οικογένεια και εδώ στο Mothersblog.gr μας αρέσει να σας βοηθάμε. Αυτός ο οδηγός θα απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε σχετικά με την εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Ντύσιμο το φθινόπωρο

Οι συχνές αλλαγές του καιρού και οι μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες είναι κάτι που βιώνουμε συχνά και στην χώρα μας τους τελευταίους μήνες, και το φθινόπωρο είναι μια εποχή που έχει αρκετές καιρικές αλλαγές. Από τη μια υπάρχει ο Σεπτέμβρης που θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι και από την άλλη υπάρχει ο Οκτώβρης και ο Νοέμβρης που φέρνουν σιγά σιγά βροχές, κρύο, ακόμη και τις πρώτες χιονοπτώσεις (τέλος Νοέμβρη αρχές Δεκέμβρη) στα ορεινά.

Maternity Chic: Τα ωραιότερα φορέματα εγκυμοσύνης για αυτήν τη μεταβατική εποχή

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι αλλαγές του καιρού, θα σας προτείνουμε ρούχα με υφάσματα που είναι ζεστά αλλά αναπνέουν. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι να αφαιρέσετε κάτι αν ζεσταίνεστε ή να προσθέσετε κάτι, εάν απλά κρυώνετε.

Απολαύστε τις βόλτες εκτός σπιτιού με ασφάλεια

Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για να απολαύσετε την ύπαιθρο από το φθινόπωρο! Τα φύλλα που αλλάζουν, ο καθαρός αέρας και η φύση θεωρούνται ότι είναι στα καλύτερά τους αυτή την εποχή. Ο γενικά πιο δροσερός καιρός είναι επίσης εξαιρετικός για να ασκηθείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ό,τι και αν διαλέξετε να κάνετε (απλή πεζοπορία, ελαφρύ τρέξιμο) απλώς φροντίστε να φοράτε κατάλληλα υποδήματα για να αποτρέψετε το γλίστρημα σε βρεγμένα φύλλα ή στο λασπωμένο έδαφος.

Η ενυδάτωση είναι και αυτή την εποχή σημαντική

Ακόμη και όταν δεν κάνει ζέστη έξω, η επαρκής ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας ειδικά αν υποφέρετε από πρωινές ναυτίες.

Οι ειδικοί συνιστούν να πίνετε 6 έως 8 ποτήρια νερό την ημέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το νερό από μόνο του είναι μια καλή επιλογή, αλλά θα μπορούσατε επίσης να το αντικαταστήσετε κάποιες φορές με χυμό φρούτων, γάλα, τσάι ή smoothies.

Διατροφικές ανάγκες

Το φθινόπωρο είναι μια υπέροχη εποχή για να απολαύσει μια έγκυος τα υπέροχα εποχιακά καλούδια που προσφέρει απλόχερα η φύση! Από την πορτοκαλί κολοκύθα και τις γλυκοπατάτες, μέχρι τα μήλα και τα αχλάδια, υπάρχουν τόσα πολλά φρούτα και λαχανικά που είναι τέλεια αυτή την εποχή του χρόνου.

Ακολουθούν μερικές εύκολες και θρεπτικές φθινοπωρινές συνταγές για την περίοδο της εγκυμοσύνης:

  • Σούπα γλυκιάς κολοκύθας - Δείτε εδώ πώς θα τη φτιάξετε
  • Σαλάτα με μήλο - Δείτε εδώ μια συνταγή
  • Πουρές γλυκοπατάτας - Δείτε εδώ πώς θα τον φτιάξετε
  • Smoothie με σπανάκι - Δείτε εδώ μια λαχταριστή συνταγή
  • Κρέπες με γλυκιά κολοκύθα - Η συνταγή είναι εδώ

Άσκηση μέσα στο σπίτι

Έχουμε ήδη αναφέρει πώς ο καιρός κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου μπορεί να αλλάζει συνεχώς. Τις μέρες που δεν θα σας επιτρέπει να βγείτε έξω, μπορείτε να συνεχίζετε την άσκηση μέσα στο σπίτι.

Δείτε εδώ και εδώ μερικές ασκήσεις για μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Προετοιμαστείτε για τον χειμώνα

Λαμβάνοντας υπόψη το πότε θα γεννήσετε μπορείτε να προετοιμαστείτε (τώρα που μπορείτε) για τον χειμώνα. Αγοράστε ρούχα που χρειάζεστε για εσάς και το μωρό σας και βεβαιωθείτε ότι θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να αποφύγετε οποιοδήποτε άγχος τη μεγάλη μέρα.

Περιποίηση δέρματος το φθινόπωρο

Η αλλαγή του καιρού μπορεί να κάνει το δέρμα ξηρό. Μπορεί ήδη να έχετε αλλάξει τη ρουτίνα περιποίησης προσώπου και σώματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια προϊόντα είναι ασφαλή να χρησιμοποιούνται από τις εγκύους.

Εγκυμοσύνη: Χρήσιμες συμβουλές για την φροντίδα του προσώπου σας (pics)

Μερικά συστατικά όπως τα ρετινοειδή, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως σε προϊόντα κατά της γήρανσης, το σαλικυλικό οξύ, που χρησιμοποιείται συχνά στην περιποίηση του δέρματος με τάση ακμής και η οξυβενζόνη, που συνήθως βρίσκεται στο αντηλιακό, οι γιατροί προτείνουν να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

με πληροφορίες από το smartcells.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved