Κανείς δεν εργάζεται πιο σκληρά προσπαθώντας να κάνει normalize τα φυσιολογικά, όμορφα σώματα από το μοντέλο και μαμά Ashley Graham.
Πριν λίγο καιρό, περπάτησε στο κόκκινο χαλί των MTV VMAs, αναδεικνύοντας τις ραγάδες της εγκυμοσύνης της με τον πιο σέξι αλλά και κομψό τρόπο.
Το θέμα με τις ραγάδες για τις οποίες δεν μιλάμε αρκετά είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν. Είναι απολύτως φυσιολογικές και δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεστε!
Το σώμα μας μεγαλώνει, αλλάζει και το δέρμα μας προσαρμόζεται σε αυτές τις αλλαγές, και μερικές φορές αυτό έχει ως αποτέλεσμα ραγάδες. Πόσο μάλλον για τις γυναίκες οι οποίες έχουν κυοφορήσει ένα ή περισσότερα μωρά.
Πιο συγκεκριμένα, η Ashley Graham έχει τρία παιδιά και η αυτοπεποίθησή της είναι ένα μάθημα για όλες μας: Αγαπήστε το σώμα που έχετε.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εγκυμοσύνης της με τα δίδυμα Roman και Malachi, μοιράστηκε κάτι συγκινητικό που της είπε ο σύζυγός της. O Justin της είπε πως οι ραγάδες της μοιάζουν με «το δέντρο της ζωής».Υπάρχει, άραγε, πιο όμορφη παρομοίωση από αυτή;
Διάσημη μαμά πίνει καφέ και θηλάζει το μωρό της δημόσια (pics)
Η περήφανη μαμά Ashley μίλησε για το πώς η κουλτούρα τoυ bounce back*1 επηρέασε τη σχέση της με το σώμα της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του πρώτου της γιου, Isaac, και την εμπειρία της μετά τον τοκετό.
«Το έμαθα με τον δύσκολο τρόπο όταν προσπάθησα να ελέγξω τα πάντα όταν ήμουν έγκυος στον Isaac και είπα στον εαυτό μου ότι θα ανακάμψω αμέσως, επειδή θήλαζα και όλοι μου έλεγαν πως αν θηλάσω θα χάσω το βάρος που είχα πάρει», είχε δηλώσει τότε η Ashley, αναγνωρίζοντας πως δε συνέωη κάτι τέτοιο σ' εκείνη.
Η εγκυμονούσα Ashley Graham μας δείχνει την φουσκωμένη της κοιλίτσα
«Είναι τόσο δύσκολο να αναγνωρίζεις και να αποδέχεσαι την απώλεια του ελέγχου του σώματός σου όταν είσαι έγκυος»
Το να ανακάμπτεις τόσο γρήγορα μετά από μία δίδυμη εγκυμοσύνη, έναν τοκετό κτλ είναι κάτι που μόνο η Ελαστίνα από τους «Απιθάνους» θα μπορούσε να καταφέρει. Οπότε, μαμάδες χαλαρώστε και πάρτε το χρόνο σας!
*1 Η «κουλτούρα του bounce back» αναφέρεται στην κοινωνική πίεση που υπάρχει για γρήγορη ανάκαμψη και επιστροφή σε μια κατάσταση «κανονικότητας» μετά από μια δύσκολη εμπειρία ή αποτυχία. Η ιδέα ότι οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να «ξεπερνούν» άμεσα οποιαδήποτε δυσκολία, αποτυχία ή τραύμα και να επανέρχονται γρήγορα, χωρίς να επεξεργάζονται ουσιαστικά τα συναισθήματά τους.
Η κουλτούρα αυτή συνδέεται με την υπερβολική έμφαση στην ανθεκτικότητα (resilience) και την επιτυχία, καθώς και με τη μη ρεαλιστική προσδοκία ότι όλοι πρέπει να μπορούν να αντιμετωπίζουν γρήγορα κάθε αναποδιά, να μαθαίνουν από αυτήν και να συνεχίζουν αμέσως δυναμικά.
Πηγή: mother.ly