Λαχανικά & φρούτα: Γιατί πρέπει να τα πλένουμε καλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Μερικοί βασικοί κανόνες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πρέπει να ακολουθούνται κατά γράμμα από την μέλλουσα μαμά προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο ούτε η ζωή της, ούτε φυσικά η ζωή του εμβρύου που κυοφορεί.
Ένας από αυτούς τους κανόνες είναι και η πολύ καλή πλύση των λαχανικών και φρούτων που καταναλώνει καθώς παραμονεύουν μεγάλοι κίνδυνοι σ' αυτά τόσο για τη μέλλουσα μητέρα όσο και για το παιδί. Το χώμα που υπάρχει στην επιφάνειά τους, μετά την αγορά τους από το μανάβικο, αν δεν πλυθούν παραμένει και μπορεί να προκαλέσει τοξοπλάσμωση ή λοίμωξη που οφείλεται σε παράσιτο. Η τοξοπλάσμωση είνα από τους νούμερο ένα εχθρούς για το έμβρυο καθώς κινδυνεύει με αποβολή. Ακόμα και αν δεν πρόκειται για αποβολή, μπορεί το παιδί να γεννηθεί με προβλήματα στην ανάπτυξη ή ακόμα και υδροκεφαλία, κώφωση ή επιληψία. Με όλους αυτούς τους κινδύνους λοιπόν, θα πρέπει να πλένονται πάρα πολύ καλά όλα τα φρούτα και τα λαχανικά πριν καταναλωθούν από μία έγκυο. Εμείς σας προτείνουμε, μετά από μία γερή πλύση με νερό, καλό είναι να ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ με νερό όπου έχετε φρούτα ή λαχανικά και λίγο ξύδι ώστε να σκοτώνονται όποια μικρόβια ή παράσιτα παραμένουν. Έτσι, θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο 100%.