Εμβρυομεταφορά: Τι είναι και τι πρέπει να γνωρίζουμε

Ακούγοντας ή διαβάζοντας τη λέξη «εμβρυομεταφορά» δεν ξέρουμε ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Πότε γίνεται και για ποιο λόγο.

Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς για να σας λύσουμε τις απορίες σχετικά με αυτό το θέμα, καθώς τα μηνύματά σας ήταν πολλά. Καταρχήν με τον όρο «εμβρυομεταφορά» εννοούμε την ολοκλήρωση μίας προσπάθειας εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η διαδικασία δεν απαιτεί κάποια ειδική προετοιμασία. Το μόνο που πρέπει να κάνει η γυναίκα είναι να πιει 3-4 ποτήρια νερό προτού γίνει η κοιλιακή υπερηχογραφική καθοδήγηση.

Αν είστε από τις γυναίκες που θέλετε να κάνετε παιδί με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαβάστε πότε γίνεται και με ποιον τρόπο.

Η εμβρυομεταφορά γίνεται μεταξύ 2ης και 6ης ημέρας μετά την ημέρα της ωοληψίας με έμβρυα που βρίσκονται μεταξύ 4 κυττάρων (2η ημέρα) έως το στάδιο της βλαστοκύστης (5η ή 6η ημέρα).
Ο ειδικός επιλέγει τα καλύτερα έμβρυα σύμφωνα με συγκεκριμένα διεθνή κριτήρια και προχωρά σε αναρρόφηση των εμβρύων αυτών με ειδικό εύκαμπτο καθετήρα.

Ο καθετήρας τοποθετείται στη μήτρα από το γιατρό μέσω του τραχήλου, η πορεία και η θέση του οποίου παρακολουθείται συνεχώς υπερηχογραφικά. Η τεχνική αυτή απαιτεί ήπιες και ακριβείς κινήσεις ενώ ο καθετήρας επιστρέφεται στον εμβρυολόγο μετά το τέλος της έγχυσης των εμβρύων ώστε να διαπιστωθεί αν όλα τα έμβρυα εναποτέθηκαν στη μήτρα της γυναίκας με επιτυχία.
Γίνεται συνήθως χωρίς τη λήψη νάρκωσης. Όσο για την ακριβή ημέρα της εμβρυομεταφοράς; Αυτή εξαρτάται από τον αριθμό, την ποιότητα και το βαθμό ανάπτυξης των εμβρύων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved