Πυρετός και εγκυμοσύνη: Πώς να τον αντιμετωπίσετε

Ο πυρετός στην εγκυμοσύνη είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Οι μέλλουσες μανούλες είναι πιο ευάλωτες στους συγκεκριμένους ιούς, καθώς η εγκυμοσύνη συμβάλλει στην πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος  κι έτσι γίνονται πιο επιρρεπείς στις μολυσματικές ασθένειες.

Πυρετός και εγκυμοσύνη: Πώς να τον αντιμετωπίσετε

Αν κολλήσετε γρίπη μην πανικοβληθείτε. Η πρώτη σας δουλειά θα είναι να ενημερώσετε το γυναικολόγο σας. Εκείνος θα αποφασίσει εάν χρειάζεται να ακολουθήσετε φαρμακευτική αγωγή με κάποιο αντιιικό σκεύασμα. Σε κάθε περίπτωση, είναι εντελώς ασφαλές να παίρνετε χάπια παρακεταμόλης για να ρίξετε τον πυρετό και να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο και τους πόνους στους μυς.

Είναι προτιμότερο πάντως να αποφύγετε τα φάρμακα και να αναζητήσετε πιο φυσικές λύσεις. Μην ξεχνάτε ότι τα αντιβιοτικά είναι εντελώς αναποτελεσματικά για την αντιμετώπιση τωνιώσεων. Αλλά ακόμα κι όταν πρόκειται για αποχρεμπτικά, αντισταμινικά ή αντιβηχικά σκευάσματα που χορηγούνται χωρίς συνταγή γιατρού, δεν θα πρέπει να τα πάρετε πριν συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας.

Εάν έχετε χαμηλό πυρετό, είναι απολύτως ασφαλές να πάρετε παρακεταμόλη (π.χ. Depon). Αντίθετα, θα πρέπει να αποφύγετε τα παυσίπονα και αντιπυρετικά με κύριο συστατικό την ιβουπροφένη, αλλά και την ασπιρίνη.

Εάν ανεβάσετε πυρετό πάνω από 38ο C, τότε το έμβρυο μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά. Οι μελέτες δείχνουν ότι όταν η θερμοκρασία του οργανισμού ανεβαίνει επικίνδυνα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ο κίνδυνος για ανωμαλίες του νευρικού κυρίως συστήματος, που απειλούν την διαμόρφωση του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης, αυξάνονται. Επίσης, ο πυρετός κατά το πρώτο τρίμηνο μπορεί να οδηγήσει και σε αποβολή. Συνεπώς, η λήψη κατάλληλων φαρμάκων συνταγογραφημένων από τον γιατρό σας είναι το πιο ασφαλές μονοπάτι.

Πυρετός στην εγκυμοσύνη: Είναι ανησυχητικό;

Προτού χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φάρμακο ή παρα-φαρμακευτικό προϊόν καλό είναι να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό.
Αποσυμφορητικά ή αντιισταμινικά σε γενικές γραμμές καλό είναι να αποφεύγονται εκτός και αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης.




© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved