Ο τρόπος μαγειρέματος που πρέπει να αποφεύγεται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Οι γυναίκες που περιμένουν παιδί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με τη διατροφή τους, προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία τη δική τους και του εμβρύου.
Για το λόγο αυτό πρέπει να αποφεύγουν τις υψηλές συγκεντρώσεις ακρυλαμίδης, ουσίας που έχει ενοχοποιηθεί για καρκινογενέσεις σε πειραματόζωα.
Ομάδα Γερμανών ερευνητών διαπίστωσε ότι η ακρυλαμίδη, που προκύπτει κατά το τηγάνισμα της πατάτας σε θερμοκρασία που ξεπερνά τους 180 βαθμούς Κελσίου, είναι καρκινογόνος τόσο για τη μητέρα, όσο και για το έμβρυο.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr