H κατανάλωση ψαριών στην εγκυμοσύνη βοηθά την εγκεφαλική ανάπτυξη των εμβρύων;
Τα παιδιά των γυναικών που καταναλώνουν λογικές ποσότητες ψαριών στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν αυξημένες δεξιότητες μέχρι την ηλικία των 5 ετών.
Η νέα έρευνα είναι καθησυχαστική ως προς την κατανάλωση ψαριών και οστρακοειδών στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κάτι που πολλές γυναίκες αποφεύγουν φοβούμενες τη δηλητηρίαση από υδράργυρο.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, τα ψάρια είναι ευεργετικά για την εγκεφαλική ανάπτυξη των εμβρύων.
Οι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Νορβηγίας παρακολούθησαν τη διατροφή 2.250 γυναικών στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στη συνέχεια την ανάπτυξη των παιδιών τους μέχρι την ηλικία των πέντε ετών.Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά των οποίων οι μητέρες κατανάλωναν τακτικά λογικές ποσότητες ψαριών, είχαν υψηλότερα επίπεδα γλωσσικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων σε ηλικία ενός έτους και πέντε ετών.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr