Γιατί οι έγκυοι δεν πρέπει να αποκλείουν τους υδατάνθρακες από τη διατροφή τους
Έρευνες έχουν δείξει ότι η διατροφή που ακολουθεί η έγκυος μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο DNA του παιδιού της αυξάνοντας τον κίνδυνο για παχυσαρκία αργότερα στη ζωή του.
Μία από αυτές κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων υδατανθράκων, όπως το ψωμί ή τα ζυμαρικά, από την έγκυο, προκαλεί τροποποιήσεις σε τμήματα του DNA του εμβρύου που κυοφορεί. Οι αλλαγές αυτές οδηγούν τελικώς σε παιδιά με περιττά κιλά.
Προηγούμενες μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι οι αλλαγές στη διατροφή της εγκύου μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στη λειτουργία γονιδίων – πρόκειται για τις επονομαζόμενες επιγενετικές αλλαγές.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr