Πολλές γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης παρουσιάζουν αυξημένη τριχοφυΐα και αναρωτιούνται αν μπορούν να υποβληθούν σε θεραπείες λέιζερ.
Από μελέτες που έχουν γίνει, δεν προκύπτουν αποτελέσματα που να αποδεικνύουν ότι οι θεραπείες αποτρίχωσης με laser κατά την εγκυμοσύνη είναι επικίνδυνες.
Ωστόσο, αρκετοί γυναικολόγοι αλλά και κλινικές αποτρίχωσης δεν συνιστούν στην έγκυο την εν λόγω μέθοδο αποτρίχωσης ή επισημαίνουν να μην κάνουν laser κοντά στην κοιλιά και το στήθος.
Περιττό να αναφέρουμε ότι η έγκυος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στο ενδεχόμενο χορήγησης αναισθητικών προϊόντων για τη θεραπεία της αποτρίχωσης λόγω της απορρόφησης των ουσιών που περιέχονται από τον οργανισμό.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η αποτρίχωση με laser επιτυγχάνεται μέσω του φαινομένου της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης. Το μηχάνημα εκπέμπει δέσμη φωτός σε συγκεκριμένο μήκος κύματος η οποία διαπερνά την επιδερμίδα και απορροφάται από τη μελανίνη του τριχικού θύλακα με αποτέλεσμα την καταστροφή του.
Πριν αποφασίσετε για τη μέθοδο αποτρίχωσης είναι σκόπιμο να μιλήσετε με τον γυναικολόγο σας. Είναι ο μόνος αρμόδιος για να σας συμβουλέψει και να σας ενημερώσει σωστά.
Διαβάστε επίσης
Εγκυμοσύνη και αποτρίχωση: Ποιες μέθοδοι είναι ασφαλείς
Από τι κινδυνεύουν οι γυναίκες που κάνουν αποτρίχωση
Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης για κορίτσια που βρίσκονται στην προεφηβική ηλικία;