Bραζιλιάνικη σπιτική λεμονάδα με ζαχαρούχο γάλα

Τέτοια λεμονάδα δεν έχετε πιει ποτέ ξανά.

Bραζιλιάνικη σπιτική λεμονάδα με ζαχαρούχο γάλα
Bigstock

Καλοκαιράκι και οι σπιτικές λεμονάδες έχουν την τιμητική τους. Άλλωστε, είναι η αγαπημένη και δροσερή επιλογή μικρών και μεγάλων. Ανακαλύψαμε, λοιπόν, μία διαφορετική από τις άλλες λεμονάδες, προερχόμενη από τη Βραζιλία και σας έχουμε την εκτέλεση της.

Τι την κάνει διαφορετική; Μα φυσικά τα υλικά της. Αντί για λεμόνια θα χρειαστείτε limes για να τη φτιάξετε και ζαχαρούχο γάλα.

Σπιτική λεμονάδα: 3+1 συνταγές με απλά υλικά (vid)

Υλικά

  • 4 ζουμερά limes
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 κούπες παγωμένο νερό
  • 40 παγάκια
  • 6 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα

Σπιτική λεμονάδα: Πέντε διαφορετικές συνταγές που θα λατρέψετε

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύετε το παγωμένο νερό με τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε
  2. Πλένετε καλά τα limes επειδή θα τα χρησιμοποιήσετε ολόκληρα
  3. Κόβετε το κάθε lime σε 8 μικρές φέτες
  4. Παίρνετε 4 φέτες τη φορά, τις βάζετε στο μπλέντερ και ρίχνετε λίγο από το παγωμένο νερό. Χτυπάτε στο μπλέντερ 5 φορές.
  5. Κατόπιν, με ένα σουρωτήρι, ρίχνετε τον χυμό στην κανάτα που θα βάλετε τη λεμονάδα
  6. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για όλες τις φέτες lime.
  7. Στη συνέχεια, ρίχνετε στο μπλέντερ το ζαχαρούχο γάλα με τα παγάκια και χτυπάτε.
  8. Ρίχνετε το μείγμα, στη λεμονάδα και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάστε, αν χρειάζεται ζάχαρη ή περισσότερο νερό, για να προσθέσετε.

Η συνταγή για να φτιάξετε ροζ λεμονάδα (vid)

*πρώτη δημοσίευση 10/06/2018 - ανανεώθηκε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved