Ψάρια στην εγκυμοσύνη: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού
Οι γυναίκες που καταναλώνουν πολλά ψάρια στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κινδυνεύουν λιγότερο να γεννήσουν πρόωρα, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη.
Οι επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ παρατήρησαν ότι οι γυναίκες που είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα λιπαρών οξέων από ψάρια στον οργανισμό τους κατά το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο της κύησης, είχαν 10πλάσιες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα, συγκριτικά με γυναίκες που είχαν τα υψηλότερα επίπεδα λιπαρών οξέων.
Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία γεννήσεων από τη Δανία, για την περίοδο 1999-2002. Από μία μεγάλη βάση δεδομένων, αναζήτησαν τις γυναίκες που κυοφορούσαν για πρώτη φορά ένα έμβρυο, εξαιρώντας όσες είχαν προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας ή παθήσεις της κύησης που μπορεί να αύξαναν τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr