Η κατανάλωση ψαριών στην εγκυμοσύνη μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού!
H κατανάλωση ψαριών κατά την εγκυμοσύνη μειώνει τον κίνδυνο ενός πρόωρου τοκετού, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από τη Δανία, την οποία δημοσίευσε το επιστημονικό περιοδικό «British Medical Journal».
Oι Δανοί επιστήμονες θεωρούν ότι ο κίνδυνος ενός πρόωρου τοκετού μπορεί να ελαχιστοποιηθεί σημαντικά εάν η έγκυος καθιερώσει στη διατροφή της την κατανάλωση ψαριών. Oι ειδικοί, πάντως, συμβουλεύουν τις εγκύους να περιορίσουν την κατανάλωση μεγάλων ψαριών (π.χ. ξιφία, τόνο, σολομό), καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να περιέχουν υδράργυρο.