Ρεβίθια στην εγκυμοσύνη - Η διατροφική αξία και τα οφέλη στην υγεία της εγκύου (vid)
Τα όσπρια είναι από τις πιο ωφέλιμες τροφές για τον οργανισμό.
Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική στην εγκυμοσύνη. Εξασφαλίζει την υγεία της εγκύου αλλά και τη σωστή ανάπτυξη του μωρού.
Τα όσπρια είναι από τις πιο ωφέλιμες τροφές και μπορούμε να τα μαγειρέψουμε με πολλούς και διάφορους τρόπους. Ιδιαίτερα όμως τα ρεβίθια, έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό και την υγεία της μέλλουσας μαμάς αλλά του εμβρύου.
Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε ασβέστιο, κάλλιο και φυλλικό οξύ. Ένα φλιτζάνι ζυγίζει περίπου 164 g μαγειρεμένων ρεβιθιών και παρέχει 269 θερμίδες, 14,53g πρωτεΐνη, 44,97g υδατάνθρακα, 80mg ασβέστιο, 276mg φωσφόρο, 79mg μαγνήσιο, 477mg κάλιο, και 282 μg φυλλικό οξύ.
Τα οφέλη της κατανάλωσης ρεβιθιών την περίοδο της εγκυμοσύνης:
- Συμβάλλει στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου
- Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη κυησης
- Προστατεύει από το άσθμα
- Θεραπεύει την δυσκοιλιότητα
- Συμβάλλει στην ανάπτυξη του εμβρύου
- Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης αναιμίας
Επειδή λοιπόν ακριβώς, τα ρεβίθια είναι μία πολύτιμη τροφή για τον οργανισμό, βρήκαμε για εσάς μία πολύ εύκολη και άκρως καλοκαιρινή συνταγή για να απολαύσετε σήμερα κιόλας. Δείτε το παρακάτω βίντεο και ακολουθήστε τα βήματα:
Πηγή: momjunction.com