Τσάι στην εγκυμοσύνη: Ποια είδη επιτρέπονται και πόσο πρέπει να καταναλώνουμε;
Το τσάι είναι ένα από τα αγαπημένα ροφήματα την περίοδο του χειμώνα.
Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και το τσάι, όπως και ο καφές περιέχει καφεΐνη. Ποια είναι λοιπόν η απαραίτητη ποσότητα που πρέπει να προσλαμβάνει η μέλλουσα μαμά καθημερινά και ποια τσάι ενδείκνυνται την περίοδος της εγκυμοσύνης;
Η καφεΐνη η οποία υπάρχει σε ένα φλιτζάνι τσάι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως είναι η προέλευση, η επεξεργασία και η ώρα και η θερμοκρασία βρασμού. Γενικά όμως, ένα φλιτζάνι μαύρο, πράσινο ή λευκό τσάι περιέχει 40 με 50 mg καφεΐνης. Οι ποικιλίες τσαγιού που περιέχουν περισσότερα βότανα, έχουν λιγότερη καφεΐνη και θεωρούνται μία πιο ασφαλής επιλογή στην εγκυμοσύνη.
Γενικά, μία εγκυμονούσα μπορεί να καταναλώνει μέχρι και 200mg καφεΐνης την ημέρα, το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να πίνετε τρία με τέσσερα φλιτζάνια τσάι την ημέρα, άφοβα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ποικιλίες οι οποίες ενδείκνυνται είναι οι:
- Ginger tea
- Τσάι μέντα
- Χαμομήλι
Ενώ αυτές τις οποίες είναι καλό να αποφεύγετε, είναι οι:
- Μαύρο τσάι
- Πράσινο τσάι
- Nilgiri tea
Πηγή: momjunction. com