Παντζάρια στην εγκυμοσύνη: Επτά σημαντικά οφέλη & δύο συνταγές για λαχταριστά γλυκά (vid)
Το παντζάρι είναι ένα λαχανικό με πολλά οφέλη, ιδιαίτερα για μία μέλλουσα μαμά και το έμβρυο. Δείτε τα δέκα οφέλη στην εγκυμοσύνη και δύο συνταγές για υπέροχα γλυκίσματα.
H σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για την υγεία της εγκύου και την ανάπτυξη του μωρού.
Τα λαχανικά είναι must στην καθημερινή διατροφή της μέλλουσας μαμά και το παντζάρι είναι από αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξετε στο διατροφολόγιό σας.
Ποια είναι τα οφέλη του παντζαριού για την έγκυο και το έμβρυο;
Πλούσιο σε φυλικό οξύ
Το παντζάρι είναι από τα λαχανικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυλικό οξύ. Επιπλέον, το παντζάρι συμβάλλει στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του μωρού και μειώνει τις πιθανότητες επιπλοκής κατά τη διάρκεια του τοκετού.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Το παντζάρι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό, τόσο της μέλλουσας μαμάς, όσο και του μωρού.
Κάνει καλό στην οδοντοστοιχία
Εκτός από το φυλικό οξύ, το παντζάρι είναι πλούσιο και σε μαγνήσιο και ασβέστιο και συμβάλλει στην υγεία των δοντιών.
Ενισχύει τον μεταβολισμό
Τα παντζάρια περιέχουν κάλιο και συμβάλλουν στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών του σώματος. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους του σώματος αλλά και στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος.
Μειώνει το πρήξιμο
Το πρήξιμο είναι από τα πιο συνήθη συμπτώματα την περίοδο της εγκυμοσύνης. Το παντζάρι ανακουφίζει από τους πόνους και το πρήξιμο και ελαχιστοποιεί την εφίδρωση.
Ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες αναιμίας
Το παντζάρι είναι πλούσιο σε σίδηρο και αυξάνει τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης στο αίμα.
Κάνει καλό στο πεπτικό σύστημα
Το παντζάρι συμβάλλει στη διαδικασία της πέψης και ανακουφίζει από συμπτώματα δυσκοιλιότητας.
Πώς μπορείτε να εντάξετε το παντζάρι στην καθημερινή σας διατροφή;
Εκτός από τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή σαν σαλάτα ή συνοδευτικό λαχανικό σε κάποιο κρέας, μπορείτε να αξιοποιήσετε το παντζάρι και για την παρασκευή πεντανόστιμων γλυκισμάτων.
Το παντζάρι είναι γλυκό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν βασικό υλικό σε σνακ που θα ικανοποιήσουν τις λιγούρες σας για γλυκό.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε δύο συνταγές για κέικ και μπισκότα με παντζάρι. Και τα δύο θα τα λατρέψετε.
Κέικ με παντζάρια και σοκολάτα
Μπισκότα με παντζάρια και λευκή σοκολάτα
Πηγή πληροφοριών: momjunction.com