Εγκυμοσύνη & διατροφή: 5+1 σημαντικά οφέλη του ακτινίδιου για τη μέλλουσα μαμά
Γιατί το ακτινίδιο είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα φρούτα την περίοδο της εγκυμοσύνης;
Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία της μέλλουσας μαμάς αλλά και στην ανάπτυξη του εμβρύου. Είναι αυτή που εξασφαλίζει την πρόσληψη όλων των απαραίτητων για τον οργανισμό θρεπτικών συστατικών και είναι σημαντικό να περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά.
Το ακτινίδιο είναι ένα φρούτο με πολλά οφέλη για την έγκυο και το έμβρυο. Ποια είναι αυτά;
Βοηθάει στην πέψη
Η φυτικές ίνες του ακτινίδιου συμβάλλουν στην πέψη και αποτρέπουν τα φουσκώματα και τη δυσκοιλιότητα.
Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και δίνει ενέργεια
Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από αλλεργίες. Επιπλέον, προσφέρει ενέργεια και συμβάλλει στον μεταβολισμό του λίπους.
Διεγείρει τους νευροδιαβιβαστές
Η βιταμίνη C που βρίσκεται στο ακτινίδιο συμβάλλει στον σχηματισμό των νευροδιαβιβαστών οι οποίοι είναι σημαντικοί για την λειτουργία και την ανάπτυξη του εγκεφάλου
Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
Το ακτινίδιο έχει μικρό γλυκαιμικό δείκτη και είναι ιδανικό για περιπτώσεις διαβήτη κύησης.
Συμβάλλει στην γρήγορη επούλωση των πληγών και συμβάλλει στη ενδυνάμωση των οστών
Το ακτινίδιο είναι πλούσιο και σε βιταμίνη Κ η οποία είναι υπεύθυνη για την γρήγορη επούλωση των πληγών και για την ενδυνάμωση των οστών.
Λειτουργεί αποτρεπτικά για την αναιμία
Η ανάπτυξη του εμβρύου μέσα στη μήτρα απαιτεί αυξημένες ποσότητες σιδήρου, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης αναιμίας. Η βιταμίνη C που περιέχει το ακτινίδιο συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου και λειτουργεί αποτρεπτικά για την εμφάνιση αναιμίας.
Πηγή: mοmjunction.com