Έξι ξηρούς καρπούς που πρέπει να τρώτε στην εγκυμοσύνη (pics)
Η εγκυμοσύνη μπορεί να θέσει κάθε είδους ζητήματα γύρω από τα ποια τρόφιμα - και ιδιαίτερα τους ξηρούς καρπούς- που μπορείτε ή δεν μπορείτε να φάτε.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA Pediatrics κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τακτική κατανάλωση των ξηρών καρπών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης από μητέρες που δεν είχαν αλλεργία σε ξηρούς καρπούς μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργίας στο παιδί.
Αν είστε έγκυος λοιπόν μην παραλείπετε από τη διατροφή σας το αγαπημένο σας σνακ, αφού βέβαια συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο ή τον διατροφολόγο σας αν μπορείτε να το καταναλώσετε ή όχι.
Ποιους ξηρούς καρπούς μπορείτε να καταναλώνετε;
Δείτε τι προτείνει η διατροφολόγος Dr Emma Derbyshire στη gallery που ακολουθεί.

Photo 1/6
Καρύδια: Τα καρύδια έχουν εκπληκτικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και λιπαρά ωμέγα-3. 
Photo 2/6
Αμύγδαλα: Τα αμύγδαλα περιέχουν πολλά υγιή λίπη, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και βιταμίνη Ε. 
Photo 3/6
Macadamias: Τα Macadamias είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία της καρδιάς. 
Photo 4/6
Καρύδια Βραζιλίας: Τα καρύδια της Βραζιλίας είναι μια καλή πηγή ανόργανου σεληνίου, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να προστατεύσει το σώμα σας από κάθε είδους χρόνια πάθηση και να υποστηρίξει τον θυρεοειδή σας. 
Photo 5/6
Καρύδια pecan: Τα πεκάν είναι μια καλή πηγή μαγγανίου και χαλκού, επίσης ενισχύουν τον μεταβολισμό και μειώνουν οποιαδήποτε φλεγμονή. 
Photo 6/6
Κάσιους: Τα κάσιους έχουν μια κρεμώδη γεύση και διαθέτουν μονοακόρεστα λίπη, όπως ελαϊκό και παλμιτολεϊκό οξύ.