Ταξιδεύουμε με τα παιδιά μας

Μαρίνα Μόσχα
Bigstock

Χρήσιμα tips για ένα άνετο και ευχάριστο ταξίδι με τα παιδιά.

Σχεδιάσατε να ταξιδέψετε μαζί με τα μικρά σας με αεροπλάνο ή με αυτοκίνητο και σκέφτεστε μήπως δεν κάνατε καλά λόγω του ότι ίσως είναι κουραστικό για εκείνα; Α; δούμε κάποια tips που ενδεχομένως θα βοηθήσουν στην καλύτερη προετοιμασία και σε ένα πιο απολαυστικό ταξίδι.

Αεροπορικά ταξίδια με παιδί

Ασφαλώς και μπορείτε να ταξιδέψετε αεροπορικώς με τα μικρά σας, φτάνει να προγραμματιστείτε καλά. Πιο απλά, προσπαθήστε να ταξιδέψετε με απευθείας πτήσεις και σε ώρες που δεν υπάρχει πολύ κίνηση στο αεροδρόμιο – αν και τώρα το καλοκαίρι είναι δύσκολο αυτό.

Αεροπορικό ταξίδι με μωρό: Πρέπει να έχετε μαζί σας παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου ή όχι;

Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείτε τους χρόνους αναμονής στο αεροδρόμιο, τον κίνδυνο απώλειας πτήσεων ανταπόκρισης και την ταλαιπωρία των παιδιών αλλά και τη δική σας. Χρησιμοποιήστε την προνομιακή επιβίβαση για οικογένειες, επωφεληθείτε από την προτεραιότητα επιβίβασης, έτσι ώστε να μπείτε από τους πρώτους στο αεροπλάνο, να αποθηκεύσετε τα υπάρχοντά σας με ηρεμία και ησυχία και να τακτοποιήσετε τα παιδιά.

Σνακ και ποτά

Συσκευάστε σνακ και ποτά για τα παιδιά σας, κυρίως στη διάρκεια της απογείωσης και προσγείωσης, όπου λόγω της εξισορρόπησης της πίεσης στα αυτιά, το μάσημα και η κατάποση θα βοηθήσουν στο να μην πονάνε και να μην κλαίνε.

Tα καλύτερα σνακ για παιδιά όταν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο

Ψυχαγωγία

Φέρτε τα αγαπημένα παιχνίδια, βιβλία ζωγραφικής, ακουστικά και ηλεκτρονικές συσκευές όπως ταμπλέτες με ταινίες και παιχνίδια φιλικές προς τα παιδιά. Ακόμα και αν τα έχετε ξεχάσει, οι περισσότερες αεροπορικές προσφέρουν στους μικρούς φίλους δραστηριότητες για να τους κρατήσουν απασχολημένους.

Άνεση

Άνεση όπως ένα μικρό μαξιλάρι, μια κουβέρτα ή ένα αγαπημένο παιχνίδι αγκαλιάς μπορεί να βοηθήσει τα μικρά σας να νιώσουν πιο άνετα ή ακόμη και να κοιμηθούν. Τα άνετα ρούχα είναι επίσης απαραίτητα για μια ευχάριστη πτήση.

Κατάλληλη προετοιμασία

Τέλος, η προετοιμασία θα βοηθήσει αρκετά, εφόσον θα έχετε εξηγήσει στα παιδιά σας εκ των προτέρων όλη την διαδικασία, από την ώρα που φεύγετε από το σπίτι, έως την ώρα που θα φτάσετε στο ξενοδοχείο. Θα τους έχετε μιλήσει για το αεροδρόμιο και τι θα κάνετε, για την επιβίβαση και την απογείωση, για την προσγείωση και την παραλαβή των αποσκευών σας, όπως και πώς θα φτάσετε στο ξενοδοχείο σας. Όταν γνωρίζουν από πριν τι να περιμένουν, τι θα συμβεί όταν πετούν, ξέρουν τι να περιμένουν και τι περιμένετε εσείς από εκείνα.

Ταξίδια με αυτοκίνητο και με παιδί

Το κυριότερο είναι να κάνετε το ταξίδι όσο το δυνατόν πιο διασκεδαστικό. Ένα μεγάλο ταξίδι με το αυτοκίνητο με τα παιδιά μπορεί να είναι αγχωτικό τόσο για τους γονείς όσο και για τους απογόνους τους. Ωστόσο, με τη σωστή προετοιμασία, ακόμη και το πιο μεγάλο ταξίδι γίνεται παιχνιδάκι.

Πολύτεκνη οικογένεια: 10 must-have πράγματα που πρέπει να έχετε μαζί όταν ταξιδεύετε

Συχνά διαλείμματα

Προγραμματίστε τακτικά διαλείμματα όπου τα μικρά σας μπορούν να ξεμουδιάσουν, να πάνε τουαλέτα, να φάνε κάτι. Αν στη στάση σας υπάρχει και μία παιδική χαρά, ακόμα καλύτερα.

Παιχνίδια και σνακ

Πάρτε μαζί ένα ταξιδιωτικό σακίδιο με παιχνίδια, βιβλία, μπογιές για να απασχολήσετε τα παιδιά στη διάρκεια του ταξιδιού.

Tα καλύτερα σνακ για παιδιά όταν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο

Τα σνακ και τα ποτά πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα. Ηχητικά βιβλία ή CD με παιδικά τραγούδια επίσης μπορούν να κάνουν θαύματα.

Μαρίνα Μόσχα

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved