Γιορτινά αλλά και υγιεινά μπισκότα για όλη την οικογένεια!
Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πέρασαν, αλλά οι διακοπές δεν έχουν ακόμα τελειώσει για τα παιδιά και για κάποιους από τους μεγάλους.
Έφτασε η ώρα να αρχίσουμε να περιορίζουμε τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες των προηγούμενων ημερών. Ωστόσο, επειδή η μετάβαση στο καθημερινό διατροφικό πρόγραμμα μπορεί σε πολλούς να φανεί «απότομη» ακολουθεί μία συνταγή για γιορτινά αλλά και υγιεινά μπισκότα.
Μπισκότα ολικής άλεσης με καρύδια, πορτοκάλι και σταφίδες
Υλικά
1 ½ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
2/3 φλ. ελαιόλαδο
2/3 φλ. καστανή ζάχαρη
½ φλ. χυμός πορτοκάλι
1 κγ. μαγειρική σόδα
1 κσ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
½ φλ. σταφίδες
Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε πρώτα τα υγρά υλικά μεταξύ τους και στη συνέχεια τα στερεά υλικά.
2. Αναμιγνύουμε στερεά και υγρά υλικά μεταξύ τους μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
3. Το μίγμα δεν είναι πολύ «σφιχτό» οπότε τοποθετούμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού μικρές ποσότητες σε αντικολλητικό χαρτί.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Πέρα από την πολύ εύκολη και γρήγορη εκτέλεση της συνταγής, τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι υγιεινά, καθώς τα μπισκότα δεν περιέχουν αυγά, βούτυρο και πολύ ζάχαρη. Το ελαιόλαδο και τα καρύδια είναι πηγή μονοακόρεστων και πολυακόρεστων «καλών» λιπαρών, ενώ οι σταφίδες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά.
Τα μπισκότα αυτά είναι κατάλληλα για το πρωινό ή το ενδιάμεσο snack των παιδιών, αλλά κι εσείς μπορείτε να συνοδεύσετε τέλεια τον καφέ σας!
Περιμένω τις απορίες και τις ερωτήσεις σας εδώ!
Ευσταθία Παπαδά
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc., Ph.D. (Cand)
Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου &
University College London (UCL)
Υποψ. Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
e-mail: efpapada@gmail.com