Παιδική γωνιά ανάγνωσης - Πώς θα την φτιάξετε

Τα σχολεία αρχίζουν και έτσι θα κάνετε το παιδί σας να λατρέψει το διάβασμα και την ανάγνωση.

Φωτεινή Οικονομοπούλου
Παιδική γωνιά ανάγνωσης - Πώς θα την φτιάξετε
Bigstock

Η συνταγή που πρέπει να ακολουθήσετε για να μεγαλώσετε έναν μικρό λάτρη βιβλίων είναι η εξής: Βιβλία που αγαπά το παιδί σας, άφθονος χρόνος για διάβασμα και ένα άνετο μέρος.

Τα σχολεία ανοίγουν και πολλά παιδιά θα πάνε για πρώτη φορά σε αυτό. Τα μικρά σας θα έρθουν πρώτη φορά σε επαφή με το πρόγραμμα, θα κάνουν νέες φιλίες, θα γνωρίσουν τη δασκάλα ή τον δάσκαλό τους και θα μάθουν πώς να γράφουν και να διαβάζουν. Κάποια παιδιά αγαπούν αμέσως αυτή τη νέα καθημερινότητα και κάποια άλλα δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε αυτή.

Μαγική γωνιά παιχνιδιών και πώς θα τη φτιάξετε

Για να κάνετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν τη μάθηση θα πρέπει να φτιάξετε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει καθημερινό χρόνο ανάγνωσης και αρκετά ευχάριστα ερεθίσματα.

Φτιάξτε μια cosy παιδική γωνιά ανάγνωσης με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά

Συγκεντρώσαμε τα αυτά πέντε tips για τη δημιουργία της τέλειας παιδικής γωνιάς ανάγνωσης!

1. Βάλτε τα δυνατά σας

Πρώτα απ' όλα, εάν η γωνιά δεν είναι άνετη, δεν θα γίνει ποτέ.

Έχετε πολλές επιλογές - μαξιλάρια στο πάτωμα ή παιδικές κουνιστές καρέκλες. Εσείς ξέρετε καλύτερα το παιδί σας, γι' αυτό επιλέξτε κάτι που πιστεύετε ότι θα του αρέσει πραγματικά.

Χρησιμοποιήστε μερικά από τα μαξιλάρια και από τις τοσοδούλικες κουβέρτες του μικρού σας καθώς και γεμίστε τα ράφια με τα αγαπημένα του βιβλία και δεν θα θέλει να φύγει ποτέ από εκεί!

Πώς θα φτιάξετε μια γωνιά μοντεσσόρι όταν δεν υπάρχει καθόλου χώρος στο σπίτι

2. Προσθέστε πολλά βιβλία

Μιλώντας για το «εφοδιασμό» των ραφιών, επιλέξτε μια βιβλιοθήκη που να χωρά ολόκληρη τη συλλογή τους ή χρησιμοποιήστε αποθηκευτικά κουτιά που να ταιριάζουν με τη διακόσμηση για έξτρα χώρο !

Τα must μιας παιδικής βιβλιοθήκης για παιδιά έως 7 ετών

3. Φωτίστε τον χώρο

Αφού δημιουργήσετε ένα άνετο σημείο , τα υπόλοιπα είναι απλώς μια επιπλέον διασκέδαση!

Μια μικρή λάμπα μπορεί να βοηθήσει τη γωνιά να γίνει ιδιαίτερα «ζεστή» και μπορεί πραγματικά να φανεί χρήσιμη αν είναι αμυδρά φωτισμένη. Μας αρέσει η ιδέα μιας λάμπας με διακόπτη!

4. Διακοσμήστε

Οι κορνίζες με διάφορους χαρακτήρες από παιδικές ταινίες ή κινούμενα σχέδια είναι μια χαριτωμένη επιλογή! Ένα μικρό καλάθι, επίσης, με σελιδοδείκτες, ένα ημερολόγιο ανάγνωσης με αυτοκόλλητα, ένα σημειωματάριο και πολλούς μαρκαδόρους είναι επίσης διασκεδαστικές must-have προσθήκες!

Πώς θα φτιάξετε μια γωνιά βιβλίων στο σπίτι (εικόνες)

5. Κάντε τον χώρο αναπαυτικό

Η τελική πινελιά ; Οτιδήποτε δελεάζει το παιδί σας να αρχίσει να διαβάζει!

Αυτό μπορεί να σημαίνει αναπαυτικές κουβέρτες, αγαπημένα λούτρινα ζωάκια, ένα μικρό τραπέζι ή δίσκο για σνακ και ή ακόμα και μια μεγάλη καρέκλα για να μπορείτε να συμμετάσχετε και εσείς με ένα δικό σας βιβλίο !

Απλά ενθαρρύνετέ το να συμμετάσχει και σίγουρα θα έχει πολλές απόψεις για το πώς θα κάνει αυτή τη γωνιά ανάγνωσης φιλόξενη, άνετη και διασκεδαστική !

Πηγή: kidkraft.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved