5 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνούν οι μαμάδες όταν αποκτούν δεύτερο παιδί

Πράγματα πρακτικά και χρήσιμα για κάθε μαμά που περιμένει ή έχει δεύτερο παιδί.

5 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνούν οι μαμάδες όταν αποκτούν δεύτερο παιδί
Bigstock

Κατά γενική ομολογία οι γονείς είναι πιο χαλαροί όταν αποκτούν δεύτερο παιδί. Μπορεί να αγχώνονται για θέματα υγείας, για όλα όμως τα υπόλοιπα επιδεικνύουν μεγαλύτερη ψυχραιμία.

Σε ότι αφορά τη μητέρα, λίγο πριν την έλευση του δεύτερου παιδιού θα ήταν πρακτικό να θυμάται τα ακόλουθα πράγματα (δώστε βάση, αν σας αφορά):

anisixies-mamas-gia-deftero-paidi.jpg

Βρεφικά ρούχα

Μπορεί να είναι δελεαστικό να αγοράσετε καινούργια ρούχα για το νεογέννητο δεύτερο παιδί σας, ωστόσο μην ξεχνάτε πώς έχετε ήδη πολλά από το πρώτο σας παιδί. Πριν λοιπόν ξεχυθείτε στα καταστήματα με μωρουδιακά κάντε έναν έλεγχο για να δείτε τι θα χρειαστεί πραγματικά το μωρό σας.

Ύπνος

Συντονίστε τον ύπνο των παιδιών γιατί διαφορετικά δεν θα κοιμάστε…ποτέ. Προσπαθήστε να καθιερώσετε μια ρουτίνα ύπνου ειδικά το βράδυ ώστε μετά τις 8.30 να επικρατεί ηρεμία στο σπίτι.

Βοήθεια

Οποιαδήποτε βοήθεια κι αν έχετε, δεν θα ποτέ αρκετή. Πριν πείτε λοιπόν όχι σε ένα χέρι βοηθείας που σας προσφέρετε, ας θυμηθείτε πόσες μέρες είχατε να κοιμηθείτε στο πρώτο σας παιδί.

Οργάνωση

Η οργάνωση είναι πολύ σημαντική, ειδικά όταν έχετε δύο παιδιά. Σημειώστε τα πάντα: από τα ραντεβού στον παιδίατρο, μέχρι τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Μπορεί να ακούγετε αγχωτικό όμως θα κάνει την καθημερινότητά σας πολύ πιο εύκολη.

deftero-paidi.jpg

Προετοιμασία

Ο ερχομός του δεύτερου παιδιού αλλάζει τις ισορροπίες σε σχέση με το πρωτότοκο. Μιλήστε το και προετοιμάστε το για το νέο μωρό προκειμένου η προσαρμογή να είναι πιο ομαλή.

Να θυμάστε, επίσης, πως επειδή το πρώτο σας παιδί δυσκολεύτηκε στον ύπνο ή στο φαγητό δεν σημαίνει ότι θα συμβεί το ίδιο θα συμβεί και με το δεύτερο. Το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και συμπεριφέρεται διαφορετικά παρότι εσείς μπορεί να εφαρμόζετε τις ίδιες τακτικές.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, επιστρατεύστε φίλους, παππούδες, γιαγιάδες, όσο πιο συχνά γίνεται για να απολαύσετε με τον σύζυγό σας ένα ραντεβού – ή απλώς ένα γεύμα χωρίς τα παιδιά!

Με πληροφορίες από motherandbaby.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved