Φυτά ψηλά και ανθεκτικά για να απολαμβάνετε το μπαλκόνι σας χωρίς αδιάκριτα βλέμματα

Προστατευτείτε από τα αδιάκριτα βλέμματα δημιουργώντας έναν πράσινο …τοίχο  με φυτά.

Φυτά ψηλά και ανθεκτικά για να απολαμβάνετε το μπαλκόνι σας χωρίς αδιάκριτα βλέμματα
Bigstock

Αν θέλετε να αποφύγετε τα περίεργα βλέμματα των γειτόνων την ώρα που κάθεστε στη βεράντα σας, μία καλή λύση είναι τα ψηλά φυτά.

Διακόσμηση μπαλκονιού: Πέντε ανθεκτικά φυτά για το καλοκαίρι

Δημιουργείστε ένα πράσινο τοίχος που θα προστατεύει την ιδιωτικότητά σας και παράλληλα θα δώσει χρώμα στο μπαλκόνι σας.

Ας δούμε ποια φυτά είναι κατάλληλα για το σκοπό που τα θέλετε:

https://www.instagram.com/p/Cem-lz0j3bR/

Φωτίνια

Η φωτίνια μπορεί να φτάσει σε ύψος έως και τα 4 μέτρα ειδικά αν δεν την κλαδέψετε. Είναι ένα ανθεκτικό φυτό με έντονο και πράσινο χρώμα, ιδανικό για το μπαλκόνι σας.

Λέιλαντ

Το λέιλαντ, γνωστό και ως κυπαρίσσι Leyland (Cupressocyparis leylandii), χρησιμοποιείται ευρέως στην κηπουρική, κυρίως για φράχτες και παραβάν. Αναπτύσσεται γρήγορα και μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 20 μέτρα! Είναι κι αυτό ανθεκτικό στη ζέστη, το κρύο, τον αέρα και την ξηρασία. Ωστόσο, μπορεί να επηρεαστεί από μυκητολογικές ασθένειες, ιδιαίτερα σε συνθήκες υψηλής υγρασίας. Θα πρέπει να το κλαδεύετε συχνά για να διατηρηθεί το επιθυμητό σχήμα και ύψος.

Ανθεκτικά και πολύχρωμα φυτά για το μπαλκόνι σας - Ποια να προτιμήσετε

Τούγια

Γνωστή και ως δέντρο ζωής, η τούγια είναι από τα πιο δημοφιλή φυτά κήπου με πυκνό, πράσινο φύλλωμα και μεγάλη ανθεκτικότητα στις περισσότερες καιρικές συνθήκες. Χρησιμοποιείται ευρέως σε κήπους για φράχτες ή σε μεγάλες βεράντες καθώς το πυκνό φύλλωμά της προσφέρει ιδιωτικότητα.

Αγγελική

Η Αγγελική έχει γυαλιστερά, πράσινα φύλλα και αρωματικά άνθη και όπως τα παραπάνω φυτά έτσι και το συγκεκριμένο, θεωρείται καλή επιλογή για μπαλκόνι και φυσικά κήπους καθώς μπορεί να φτάσει και τα 6 μέτρα. Η φροντίδα της Αγγελικής είναι σχετικά απλή. Θέλει πότισμα κατά τη διάρκεια καλοκαιριού και κλάδεμα ανά διαστήματα για να διατηρήστε το επιθυμητό ύψος. Γενικά, είναι ανθεκτικά σε ασθένειες και παράσιτα.

Διακόσμηση μπαλκονιού: Έξυπνες ιδέες για περισσότερη ιδιωτικότητα

https://www.instagram.com/p/Cq3Thqzgs1u/

Άλλες επιλογές

Αν δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία να έχετε φυτά οι εναλλακτικές που έχετε για το μπαλκόνι σας προκειμένου να μη σας βλέπουν είναι:

  • Καλαμωτή
  • Κουρτίνες
  • Πέργκολα
DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved