Μετατρέψτε το παιδικό δωμάτιο σε καλοκαιρινό καταφύγιο

Tips για να διακοσμήσετε καλοκαιρινά το παιδικό δωμάτιο.

Μετατρέψτε το παιδικό δωμάτιο σε καλοκαιρινό καταφύγιο
Bigstock

Είτε παίζουν με το λάστιχο στην αυλή, είτε πλατσουρίζουν σε κάποια παραλία τα παιδιά λατρεύουν το καλοκαίρι.

Καλοκαιρινή διακόσμηση: Ιδέες για όλο το σπίτι

Για να κάνετε ακόμη πιο ξεχωριστό το καλοκαίρι τους και τις καλοκαιρινές διακοπές τους, δεν έχετε παρά να μετατρέψετε το παιδικό δωμάτιό τους σε καλοκαιρινό καταφύγιο. Υπάρχουν αρκετά tips που θα σας βοηθήσουν να αρχίσετε.

Tip #1 - Χρησιμοποιήστε ανοιχτά χρώματα

Για μια πραγματικά καλοκαιρινή αίσθηση, δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε ανοιχτά και φωτεινά χρώματα. Λευκό, κίτρινο, πορτοκαλί, γαλάζιο είναι μερικά από τα χρώματα που μπορείτε να βάλετε σε κουρτίνες, σεντόνια ή διακοσμητικά μαξιλάρια και καλοκαιρινά χαλάκια.

Tip #2 - Εμπνευστείτε από μια μέρα στη θάλασσα

Όταν ακούτε τη λέξη «θάλασσα» τι σκέφτεστε; Σίγουρα διάφορες αποχρώσεις του μπλε, του λευκού, άμμο και μυρωδιά αντηλιακού. Έτσι δεν είναι; Αν θέλετε λοιπόν να μεταφέρετε όλα τα παραπάνω στο παιδικό δωμάτιο δεν έχετε παρά να προσθέσετε στο παιδικό δωμάτιο διακοσμητικά που θα παραπέμπουν σε όλα τα παραπάνω.

Και με τη μυρωδιά αντηλιακού; Τι γίνεται; Επιλέξτε αρωματικό χώρου ή σπρέι με άρωμα καρύδας και ψεκάστε κουρτίνες και διακοσμητικά μαξιλάρια.

Διακοπές στο σπίτι; Ιδέες διακόσμησης για να το μετατρέψετε σε εξοχικό

Tip #3 - Διαλέξτε ένα ναυτικό θέμα

Αυτό το θέμα περιλαμβάνει ο,τιδήποτε σχετίζεται με το ναυτικό. Διαλέξτε διακοσμητικά με καράβια, βάρκες, άγκυρες, κουπιά κ.α. Συνήθως τα ναυτικά χρώματα είναι το λευκό, το μπλε και το γαλάζιο ή το ριγέ.

Tip #4 - Διαλέξτε καλοκαιρινά σκεπάσματα

Υπάρχουν αρκετές όμορφες ιδέες εκεί έξω. Διαλέξτε σεντόνια με γοργόνες ή ναύτες που θα κάνουν τα παιδιά σας να μη θέλουν να σηκωθούν από το κρεβάτι.

Tip #5 - Καλοκαίρι σημαίνει παγωτό

Τι πιο καλοκαιρινό από ένα παγωτό ξυλάκι ή ένα χωνάκι; Είναι το τέλειο κέρασμα τους μήνες του καλοκαιριού και η πιο όμορφη ιδέα για το παιδικό δωμάτιο.

Διαλέξτε όμορφα χρώματα και σχέδια με διακοσμητικά παγωτά. Από κρεμάστρες και μαξιλάρια μέχρι παιχνίδια και φωτιστικά.

Tip #6 - Αιώρα

Τα καλοκαίρια πάνε επίσης μαζί με τη μεσημεριανή σιέστα. Αυτόν τον αναζωογονητικό υπνάκο που όλοι έχουμε ανάγκη, ακόμη και τα παιδιά. Αντί για το κρεβάτι ή τον καναπέ, προτιμήστε μια αιώρα που μπορείτε να βάλετε στο παιδικό δωμάτιο. Τα παιδιά δεν θα θέλουν να κατέβουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved