Πώς θα οργανώσετε το γραφείο του παιδιού σας

Βάλτε σε τάξη τον χώρο όπου θα μελετά και θα διαβάζει το παιδί σας.

Μαργαρίτα Νικολάου
Πώς θα οργανώσετε το γραφείο του παιδιού σας
Bigstock

Η δημιουργία ενός φιλόξενου περιβάλλοντος για μελέτη μπορεί σίγουρα να βοηθήσει τα παιδιά μας να αναπτύξουν τη συνήθεια να κάθονται για να μελετήσουν και να κάνουν τις εργασίες τους.

Παιδικά γραφεία για όλα τα γούστα - Ιδέες για μικρό και μεγάλο χώρο

Δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε στα παιδιά μας καταπληκτικούς και βγαλμένους από το pinterest χώρους, παρά μόνο ένα οργανωμένο και ήρεμο γραφείο που θα βοηθήσει τα παιδιά να εστιάσουν στο διάβασμά τους και να παραμείνουν οργανωμένα.

Κρατήστε το απλό

Ξεκινήστε με μια καλή επιφάνεια (γραφείο) στραμμένο προς τα έξω, να μην βλέπει σε τοίχο δηλαδή ή αν βλέπει σε τοίχο να υπάρχει ακριβώς δίπλα ένα παράθυρο. Προσθέστε μια άνετη καρέκλα - ιδανικά χωρίς ροδάκια. Τέλος διαλέξτε ένα καλό φωτιστικό με δυνατό φως. Προτιμήστε τον λευκό φωτισμό και όχι τον κίτρινο.

Back to school κατασκευή - Φτιάξτε έναν μαυροπίνακα για το παιδικό γραφείο

Αποθηκευτικός χώρος

Το παιδί σας θα χρειαστεί έναν χώρο αποθήκευσης για τα είδη γραφείου, τα βιβλία, τα σημειωματάρια, τα αρχεία και τους φακέλους του. Μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή συρταριέρα με ροδάκια, σε περίπτωση που το γραφείο σας δεν έχει κανένα συρτάρι.

Η προσθήκη ραφιών στους τοίχους θα αυξήσει σημαντικά την περιοχή αποθήκευσης και θα ελευθερώσει την επιφάνεια εργασίας. Να θυμάστε η επιφάνεια εργασίας του θα πρέπει να είναι σχεδόν άδεια για να μην αποσπάται η προσοχή του παιδιού κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Αποφασίστε μαζί του

Η οργάνωση του χώρου γραφείου/μελέτης είναι κάτι που πρέπει να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας και μάλιστα αφήνοντάς τα να αποφασίσουν ποια χρώματα, υλικά και αξεσουάρ θέλουν. Να θυμάστε δεν πρόκειται να μελετάτε εσείς στον χώρο αυτό, αλλά τα παιδιά σας, οπότε η δική τους γνώμη μετράει.

Παιδικό γραφείο: Με ποια κριτήρια να το επιλέξετε

Ακολουθούν μερικές ιδέες οργάνωσης γραφείου που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη δημιουργία ενός χώρου εργασίας!

Μπορεί να εμπνεόμαστε και εμείς από το Pinterest όμως, καμία δεν είναι εντυπωσιακή. Θα δείτε μόνο πρακτικές και minimal προτάσεις.

1.

2.

3.

4.

5.

Γραφεία για κορίτσια στην εφηβεία - Ιδέες διακόσμησης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved