Πώς να οργανώσετε την ντουλάπα του παιδιού σας ανάλογα με την ηλικία του

Βάλτε τάξη στην ακαταστασία μια για πάντα.

Πώς να οργανώσετε την ντουλάπα του παιδιού σας ανάλογα με την ηλικία του
Bigstock

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ανοίγεις τη ντουλάπα του παιδιού σου και να ξέρεις ότι είναι γεμάτη με ρούχα που του ταιριάζουν. Το κόλπο; Ξεκινώντας με κάποιο ξεσκαρτάρισμα και οργάνωση.

Τα μικρά παιδιά μόλις μαθαίνουν τι σημαίνει να είναι υπεύθυνα και δεν ξέρουν ακόμα πώς να φροντίζουν τα πράγματά τους. Πολλά μεγαλύτερα παιδιά βρίσκονται σε ένα στάδιο όπου θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα, αλλά εξακολουθούν να δυσκολεύονται να διατηρήσουν την οργάνωσή τους.

Η οργάνωση της παιδικής ντουλάπας μπορεί γίνει ένα ιδιαίτερα δύσκολο task, επειδή τα παιδιά μεγαλώνουν με γρήγορο ρυθμό και οι ανάγκες τους αλλάζουν διαρκώς.

Χρήσιμα tips οργάνωσης ντουλάπας

1. Το κλειδί είναι η σωστή επιλογή συρταριέρας

Στόχος είναι να διατηρήσετε το δωμάτιο του παιδιού σας τακτοποιημένο.

Όταν, λοιπόν, το παιδί σας είναι βρέφος , πιθανόν να θέλετε έναν χώρο όπου πράγματα όπως οι πάνες θα είναι εύκολα προσβάσιμες, χωρίς να φαίνονται. Καθώς μεγαλώνει, ο χώρος αυτός μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για παιχνίδια και αργότερα για βιβλία . Λίγα χρόνια αργότερα, ο ίδιος χώρος μπορεί να είναι ιδανικός για τον εξοπλισμό μιας εξωσχολικής δραστηριότητας ή τα τεχνολογικά gadgets του, ως έφηβος.

Οι βρεφικές συρταριέρες μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που θα χωρέσει όλα όσα χρειάζεται το μικρό σας καθώς μεγαλώνει.

Μπαμπάς φτιάχνει για τις κόρες του την ντουλάπα των ονείρων τους και γίνεται viral στο Tik Tok

2. Επενδύστε σε ρυθμιζόμενες ράβδους

Τα μικροσκοπικά αυτά βρεφικά ρουχαλάκια δεν απαιτούν μεγάλο κάθετο μήκος, αλλά επειδή χρειάζεται να έχετε πολλά πρόχειρα, να είναι δηλαδή εύκολα προσβάσιμα αγοράστε ρυθμιζόμενες ράβδους για τις ντουλάπες.

Καθώς το μικρό σας μεγαλώνει, μπορείτε να αφαιρέσετε τη μεσαία ράβδο και να κρατήσετε τις δύο. Για τα νήπια που μαθαίνουν να ντύνονται μόνα τους είναι μια εξαιρετική ιδέα καθώς μπορούν να τα φτάσουν με άνεση.

3. Προσθέστε χρώμα

Πολλές παιδικές ντουλάπες διαθέτουν φωτεινά χρώματα που εμπνέουν και βοηθούν στην ομαδοποίηση και την οργάνωση. Μπορείτε να γεμίσετε τα ανοιχτά ράφια με καλάθια σε χρώματα του ουράνιου τόξου.

Ακόμη και τα μικρά νήπια μπορούν να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται τη διαφορά του ποια ρούχα αποθηκεύονται, για παράδειγμα, στο κόκκινο καλάθι και ποια στο μπλε. Δοκιμάστε, επίσης, να προσθέσετε διακοσμητικές ετικέτες ενθαρρύνοντας τις γλωσσικές του δεξιότητες.

To tip της μαμάς: Πώς φεύγει η μυρωδιά της ναφθαλίνης

4. Kάντε εκκαθάριση κάθε χρόνο

Η επιστροφή στο σχολείο είναι η ιδανική στιγμή για να κάνετε εκκαθάριση στις ντουλάπες σας. Ξεχωρίστε τα παλιά, τα «ξεπερασμένα» και τα φθαρμένα ρούχα. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία . Αυτό θα βοηθήσει στην ανάληψη ευθυνών αλλά και στην καλύτερη οργάνωση της ντουλάπας.

Συμβουλές οργάνωσης ανάλογα με την ηλικία

Μωρά και νήπια

Τα λεγόμενα storage bins είναι αυτό που χρειάζεστε. Ομαδοποιήστε τα ρούχα σε μεγέθη. Μετά τους έξι μήνες, θα δείτε τι σας λείπει. Μπορείτε επίσης να ομαδοποιήσετε τα καλάθια ανά εποχή και είδος.

Παιδιά προσχολικής ηλικίας

Η προσχολική ηλικία είναι γεμάτη με παιχνίδια, ζωγραφιές και κατασκευές. Κρατήστε, λοιπόν, λίγο χώρο για την αποθήκευσή τους. Κρατήστε, επίσης, ένα συρτάρι από την συρταριέρα για τις κάλτσες.

Θα ήταν καλό να υπάρχει χώρος αποθήκευσης και για τα λούτρινα ζωάκια και τις κούκλες.

«Πρέπει τα παιδιά να αλλάζουν ρούχα μετά το σχολείο;»- Μια μαμά και παιδίατρος απαντά

Παιδιά δημοτικού

Τα σχολικά χρόνια φέρνουν νέα ρούχα και παπούτσια για αποθήκευση. Στολή για το ποδόσφαιρο, μπασκετικά παπούτσια, φόρεμα για την παράσταση του μπαλέτου. Τώρα είναι η στιγμή να πετάξετε ή να δορίσετε ό,τι δε χρειάζεστε.

Πάράλληλα, διευκολύνετε τα παιδιά να παίρνουν ό,τι χρειάζονται κάθε μέρα, χρησιμοποιώντας ξανά τα πολύχρωμα καλάθια . Το κλειδί της επιτυχία είναι να γνωρίζετε που πρέπει να ψάξετε για κάθε πράγμα.

Το tip της μαμάς: Μυστικά για καθαρά και ευωδιαστά ρούχα - Τι να αποφύγετε στο πλύσιμο

Έφηβοι

Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και τώρα είναι η ώρα να σχεδιάσετε πράγματα όπως η αποθήκευση κοσμημάτων ή παπουτσιών . Οι συναυλίες και οι παραστάσεις φέρνουν την ανάγκη για περισσότερο χώρο για κρέμασμα στη ντουλάπα.

Σε αυτό το στάδιο, μια δομική αναδιοργάνωση της ντουλάπας για το έφηβο παιδί σας είναι ό,τι πρέπει. Δημιουργήσετε χώρο για να κρεμάσετε κοσμήματα και επίσημα ρούχα ή κοστούμια και στολές.

Σκεφτείτε να προσθέσετε γάντζους, επιπλέον συρτάρια και έναν ολόσωμου καθρέφτη. Τέλος, χρησιμοποιήστε αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κρεβάτι για παπούτσια και μπότες όταν φτάνει το καλοκαίρι και στη ντουλάπα βάλτε ό,τι είναι απαραίτητο για την εκάστοτε σεζόν.

Με πληροφορίες από: mother.ly

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved