Καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά: Εύκολα πειράματα με χρώματα (vid)
Διασκεδαστικά πειράματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού.
Τα σχολεία έκλεισαν και σίγουρα κι εσείς, όπως όλοι οι γονείς, ψάχνετε τρόπους για να τα απασχολήσετε τις ώρες που είναι στο σπίτι. Οι επιλογές σας είναι πολλές. Μπορείτε να παίξετε, να ζωγραφίσετε, να φτιάξετε κάποιες από τις χειροτεχνίες που σας έχουμε δείξει εδώ στο Mothersblog.gr, να δείτε παιδικές ταινίες και φυσικά να κάνετε πειράματα χρησιμοποιώντας υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι.
Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού, τα πειράματα με χρώματα είναι από τα αγαπημένα τους και μπορείτε να δοκιμάσετε για αρχή τα εξής παρακάτω.
Πυροτεχνήματα στο νερό
Θα χρειαστείτε:
- 2 γυάλινα ποτήρια
- νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- ελαιόλαδο
- υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής (ό,τι χρώμα εσείς θέλετε)
- 1 πιρούνι
Τι πρέπει να κάνετε:
Γεμίστε το ένα ποτήρι με νερό και αφήστε το προσωρινά στην άκρη.
Στη συνέχεια ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο άλλο ποτήρι και προσθέστε στο δύο σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Με τη βοήθεια του πιρουνιού ανακατέψτε το χρώμα ζαχαροπλαστικής με το λάδι μέχρι να διασπαστεί. Στη συνέχεια ρίξτε το περιεχόμενο αυτού του ποτηριού, στο άλλο ποτήρι με το νερό. Τι παρατηρείτε;
Το πείραμα με τις χαρτοπετσέτες, τα χρώματα ζαχαροπλαστικής και το νερό
Θα χρειαστείτε:
- επτά πλαστικά διαφανή ποτήρια (ή και γυάλινα)
- νερό
- χαρτοπετσέτες
- χρώματα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή
Τι πρέπει να κάνετε:
Γεμίστε τα τέσσερα από τα επτά ποτήρια με νερό και ρίξτε μέσα μερικές σταγόνες από τα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Στο ένα ρίξτε κόκκινο χρώμα, στο άλλο κίτρινο, στο τρίτο πράσινο και στο τελευταίο μπλε.
Βάλτε τα ποτήρια στη σειρά και ανάμεσά τους βάλτε τα άδεια ποτήρια που έχουν περισσέψει. Στη συνέχεια πάρτε έξι χαρτοπετσέτες και διπλώστε τις ώστε να τους δώσετε ένα μακρόστενο σχήμα.
Βάλτε την μία άκρη της πρώτης χαρτοπετσέτα μέσα στο πρώτο ποτήρι και την άλλη στο δεύτερο. Τη μία άκρη της δεύτερης χαρτοπετσέτας στο δεύτερο ποτήρι και την άλλη στο τρίτο κ.τ.λ. τι παρατηρείτε;
Δείτε τη διαδικασία και στο παρακάτω βίντεο.