Λάδι καρύδας: Πόσο υγιεινό είναι τελικά;
Η κατανάλωση ελαίου καρύδας μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στο μεταβολισμό που συμβάλλουν στην ανάπτυξη παχυσαρκίας και συναφών συννοσηροτήτων, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης.
Οι χαμηλές δόσεις ελαίου καρύδας που προστέθηκαν στη διατροφή των ποντικών για οκτώ εβδομάδες, διατάραξαν την ικανότητά τους να χρησιμοποιούν σωστά τη λεπτίνη και την ινσουλίνη, δύο ορμόνες σημαντικές για τη ρύθμιση της ενεργειακής δαπάνης, την πείνα και τον τρόπο με τον οποίο το σώμα διαχειρίζεται τα λίπη και τα σάκχαρα.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr