5 δραστηριότητες για νήπια αδέρφια στο σπίτι

Ανακαλύψτε παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες που προάγουν την κοινωνική αλληλεπίδραση και τη μάθηση.

5 δραστηριότητες για νήπια αδέρφια στο σπίτι
Bigstock

Το να μάθετε στα μικρά σας παιδιά να μοιράζονται δεν χρειάζεται να γίνει επώδυνο... Αυτές οι δραστηριότητες για νήπια μπορούν να σας βοηθήσουν να περάσετε κρυφά κάποιες αξίες αλλά και τα αδερφάκια να απασχοληθούν στο σπίτι, με ή χωρίς την παρέα σας.

1. Κρυφτό

Το κρυφτό είναι ένα αγαπημένο παιχνίδι μικρών και μεγάλων, το οποίο όμως έχουμε συνδυάσει με τους εξωτερικούς χώρους. Παρόλα αυτά μπορεί εύκολα να παιχτεί και μέσα στο σπίτι. Ανάλογα με τους χώρους του σπιτιού, καθώς και την ηλικία των παιδιών αλλάζει ο βαθμός δυσκολίας . Εννοείται πως μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς.

2. Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού

Ένα παιδί κρύβει τον θησαυρό και στη συνέχεια αφήνει στοιχεία προκειμένου να το βρει το άλλο/τα άλλα.

Ανάλογα με την ηλικία μπορεί να χρειαστεί και η βοήθεια των γονιών. Επιπλέον, ανάλογα με την ηλικία διαφοροποιείται και ο βαθμός δυσκολίας.

3. Ταΐστε το τέρας

Για αυτή τη δραστηριότητα, θα κατασκευάσετε ένα «πεινασμένο τέρας» από ένα παλιό κουτί δημητριακών.

Κόψτε μια μεγάλη τρύπα για το στόμα και χρησιμοποιήστε μαρκαδόρους για να φτιάξετε το πρόσωπο. Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να το ταΐσετε! Γεμίστε ένα μπολ με πομ-πομ ή ζυμαρικά .

Πείτε στο μικρό σας παιδί ότι το τέρας πεινάει και δώστε του ένα κουτάλι για να πάρει και να «μοιραστεί» το φαγητό με το τέρας.

4. Χειροτεχνίες με περιορισμένα υλικά

Η κοινή χρήση υλικών χειροτεχνίας είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στην προσχολική ηλικία, οπότε ξεκινήστε να προετοιμάζετε το μικρό σας από το σπίτι.

Μπορείτε να ζωγραφίζετε παρέα και κάποιες στιγμές να ζητάτε περιστασιακά ένα μαρκαδόρο, μια ξυλομπογιά , την κόλλα κ.λπ. Προσθέστε μερικά επιπλέον διασκεδαστικά αντικείμενα, όπως μικρές 3D αυτοκόλλητα, για να συνηθίσει το παιδί σας να αφήνει αρκετά από τα «ωραία πράγματα» για όλους.

5. Μαγειρέψτε όλοι μαζί

Το μαγείρεμα με τα παιδιά σας περιλαμβάνει φυσικά το μοίρασμα διαφόρων σκευών και υλικών. Θα τους αρέσει να αισθάνονται ότι έχουν συμβάλει στο γεύμα και σταδιακά θα συνηθίσουν να εγκαταλείπουν το κουτάλι που ανακατεύει ή να εναλλάσσουν τον πλάστη.

Πηγή: kidkraft.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved