To απίθανο hack μιας μαμάς για να ζωγραφίζει το παιδί της με νερομπογιές χωρίς να λερώνεται

Είναι απλό και πολύ αποτελεσματικό. 

To απίθανο hack μιας μαμάς για να ζωγραφίζει το παιδί της με νερομπογιές χωρίς να λερώνεται
Bigstock

Τα μικρά παιδιά ενθουσιάζονται και μόνο στην ιδέα να ζωγραφίσουν με νερομπογιές αντί με μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές.

Πώς θα κρατήσετε τα παιδιά απασχολημένα με πινέλα και νερομπογιές

Ο συνδυασμός χρωμάτων και νερού είναι, αν μη τι άλλο, περισσότερο διασκεδαστικός εξ ου και δεν σταματούν να βρέχουν συνεχώς το πινέλο δημιουργώντας ένα χαμούλι γύρω τους.

Οι περισσότεροι γονείς θέλοντας να αποφύγουν αυτή την …ακαταστασία ( νερά στο πάτωμα, στα ρούχα, στο τραπεζάκι), αποφεύγουν τις νερομπογιές στο σπίτι.

Όμως, μια μαμά νηπίου αντιμετωπίζοντας το ίδιο «πρόβλημα» σκέφτηκε ένα απλό και πολύ πρακτικό τρόπο ώστε να ζωγραφίζει η κόρη της με νερομπογιές και να μην πέφτει …σταγόνα νερού στο τραπεζάκι.

Ποιος είναι αυτός;

Πήρε ένα μπαλόνι, το έκοψε ( όχι από την πλευρά του στόμιου) και το τοποθέτησε πάνω από το πλαστικό μπολάκι με το νερό. Στη συνέχεια μίκρυνε το στόμιο και με ένα μολύβι το πίεσε προς τα μέσα. Σφράγισε έτσι το μπολάκι με το νερό ενώ η κόρη της μπορούσε να βάζει και να βγάζει το πινέλο όσες φορές ήθελε.

Αν σας φαίνεται περίπλοκο, δεν έχετε να δείτε το βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram όπου θα διαπιστώσετε πώς μια τόσο απλή ιδέα είναι τόσο πρακτική.

https://www.instagram.com/reel/C7G_5mstxhB/

Ζωγραφική και παιδιά

Περίπου στην ηλικία των 18 μηνών τα παιδιά πιάνουν το μολύβι ή το μαρκαδόρο με το δείκτη ή με τη χούφτα τους. Δυσκολεύονται να σχεδιάσουν αυτό που θέλουν και στο σημείο που θέλουν, οπότε το αποτέλεσμα είναι μια μουτζούρα.

Στην ηλικία αυτή τα παιδιά εστιάζουν κυρίως στα χρώματα και τις γραμμές. Η τακτική ενασχόληση με τη ζωγραφική, ωστόσο, τα βοηθά να βελτιώσουν τις κινήσεις των δακτύλων τους και να αποκτήσουν έλεγχο του καρπού τους.

Δηλαδή, η ζωγραφική σταδιακά ενισχύει τον συντονισμό των κινήσεων και τον έλεγχο των μυών τους.

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, περίπου στα 2 με 3 χρόνια, μπορούν πλέον να ζωγραφίσουν κλειστά σχήματα και οι μουτζούρες αρχίζουν να αποκτούν σχήμα και νόημα, όπως π.χ. να απεικονίζουν ένα ανθρωπάκι, χωρίς περαιτέρω χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα, στην ηλικία των 3-4 ετών τα παιδιά μπορούν να σχεδιάσουν ένα δέντρο, ένα σπίτι, ένα ανθρωπάκι, τον ήλιο, κλπ, συχνά στο ίδιο μέγεθος και με το ίδιο χρώμα, αλλά το αποτέλεσμα είναι πιο ρεαλιστικό.

Μέχρι τα 6-7 χρόνια, τα παιδιά μπορούν πια να υπολογίσουν τις αναλογίες σε ό,τι ζωγραφίζουν και αναπαριστούν όσα βλέπουν ή όσα φαντάζονται ρεαλιστικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved