To tip της μαμάς: Τα αβγά πρέπει να αποθηκεύονται με ή χωρίς τις χάρτινες θήκες;

Χρήσιμες συμβουλές για την αποθήκευση των αβγών.

To tip της μαμάς: Τα αβγά πρέπει να αποθηκεύονται με ή χωρίς τις χάρτινες θήκες;
Bigstock

Τα αβγά πωλούνται ως γνωστόν σε πλαστικές ή χάρτινες θήκες διασφαλίζοντας πώς δεν θα σπάσουν κατά τη μεταφορά τους.

Οι περισσότεροι συνηθίζουν να βγάζουν τα αβγά από τη συσκευασία και να τα τοποθετούν στις αβγοθήκες που υπάρχουν στην πόρτα του ψυγείου. Είναι όμως καλή επιλογή;

Σύμφωνα με τον ιστότοπο eggs.ca η χάρτινη συσκευασία προστατεύει τα αβγά και παράλληλα εμποδίζει να απορροφήσουν έντονες οσμές και γεύσεις άλλων τροφίμων που υπάρχουν στο ψυγείο. Μην ξεχνάτε, πώς τα τσόφλια των αβγών είναι πορώδη με αποτέλεσμα να απορροφούν εύκολα διάφορες οσμές.

Επίσης, προκειμένου να τα διατηρήσετε φρέσκα, οι ειδικοί συνιστούν να τα έχετε στις χάρτινες θήκες με τη μύτη προς το κάτω. Με τον τρόπο αυτό ο κρόκος παραμένει στο κέντρο και έτσι οι πιθανότητες να χαλάσει το αβγό είναι μικρότερες.

1643645578375-947049007-avga.jpg

Γενικές συμβουλές για την αποθήκευση των αβγών

Τα αβγά δεν πρέπει να φυλάσσονται στην πόρτα του ψυγείου αλλά στο μεσαίο ράφι όπου η θερμοκρασία είναι σταθερή.

Πόσο καιρό μπορείτε να κρατήσετε τα βραστά αβγά στο ψυγείο

  • Όταν αποθηκεύετε βραστά αβγά, μπορεί να παρατηρήσετε μια μυρωδιά στο ψυγείο. Η οσμή προκαλείται από το υδρόθειο, το οποίο σχηματίζεται όταν μαγειρεύονται τα αυγά. Είναι ακίνδυνο και συνήθως διαλύεται σε λίγες ώρες.
  • Τα αβγά έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Εφόσον είναι σε άρτια κατάσταση μπορούν να διατηρηθούν από τρεις έως πέντε εβδομάδες εντός ψυγείου.
  • Αν τα αφήσετε για μερικές ημέρες εκτός, επιλέξτε ένα δροσερό και σκιερό μέρος.
  • Δώστε προσοχή στην ημερομηνία συσκευασίας, την ημερομηνία προτεινόμενης κατανάλωσης και την ημερομηνία λήξης των αβγών.
  • Να σπάτε το αβγό πρώτα σε ένα καθαρό πιάτο πριν το χρησιμοποιήσετε. Αν έχει χαλάσει θα το καταλάβετε αμέσως από την έντονη και δυσάρεστη οσμή.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved