Πέντε μονοήμερες εκδρομές για μπάνιο κοντά στην Αθήνα με παιδιά

Αν θέλετε να πάτε μια μονοήμερη εκδρομή για μπάνιο πέριξ του νομού Αττικής, σας προτείνουμε πέντε προορισμούς. 

Νίκη Παπανικολάου
Πέντε μονοήμερες εκδρομές για μπάνιο κοντά στην Αθήνα με παιδιά
Bigstock

Το Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών και τι καλύτερο από μια κοντινή απόδραση μακριά από την Αθήνα.

Παραλίες κοντά στην Αττική για οικογενειακές αποδράσεις - Πού να πάτε με τα παιδιά

Επιλέξτε προορισμό, περίπου μιας ώρας και ξεκινήστε σχετικά νωρίς. Ετσι, θα έχετε όλη τη μέρα μπροστά της κι επίσης δεν θα ταλαιπωρηθείτε μέσα στη ζέστη καθώς θα είστε ήδη στη θάλασσα.

Πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα για τα παιδιά - σνακ για την παραλία, παιχνίδια, αντηλιακό - κι επιλέξτε μια παραλία που θα μπορούν να κολυμπήσουν και να παίξουν άνετα. Αν δεν προτιμάτε τις οργανωμένες παραλίες, φροντίστε να υπάρχει κοντά μια καντίνα ή μια ταβέρνα σε περίπτωση που ξεμείνετε από νερό ή θελήσετε να φάτε το μεσημέρι.

Μέχρι λοιπόν να φύγετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, μπορείτε να οργανώσετε μονοήμερες εκδρομές σ΄έναν από τους ακόλουθους προορισμούς:

https://www.instagram.com/p/C8kJWIaoD3f/

Λουτράκι

Απόσταση: 84 χλμ

Το Λουτράκι είναι δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός καθώς είναι κοντά στην Αθήνα και διαθέτει παραλία 3,5 χλμ. Που ξεκινά από τη διώρυγα της Κορίνθου και τελειώνει στο παραλιακό πάρκο του Λουτρακίου. Σε όλο το μήκος της παραλίας υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες ( η χρέωση ποικίλει) ενώ η παραλία είναι και προσβάσιμη για άτομα με κινητικά προβλήματα. Σε απόσταση 14 χλμ στα δυτικά βρίσκεται η Λίμνη της Βουλιαγμένης, ένας κλειστός βαθύς θαλάσσιος κόλπος που επικοινωνεί με τον Κορινθιακό με στενό πορθμό πλάτους 6-8 μέτρων όπου παρατηρείται σε μικρή έκταση το φαινόμενο εισροής και εκροής υδάτων λόγω παλίρροιας.

Βαρνάβας Αττικής

Απόσταση: 35 χλμ

Ο Βαρνάβας Αττικής είναι ένα από τα χωριά της Βορειανατολικής Αττικής και η πρόσβαση είναι μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας. Μπορείτε να συνδυάσετε την εκδρομή σας με μπάνιο και φαγητό.

Η παραλία απέχει 12 χιλιόμετρα από το χωριό και συνδέεται με αυτό με ένα δύσκολο μεν, αλλά ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Η διαδρομή παρουσιάζει πολλές εναλλαγές με σπίτια, πευκοδάση, απόκρημνες πλαγιές και κτήματα με ελαιόδενδρα.

Φτάνοντας στην περιοχή Παραλία Βαρνάβα θα συναντήσετε το εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου. Στο τέρμα της παραλίας ακολουθώντας το μοναδικό δρόμο αριστερά φτάνει κανείς στην πηγή Ντόρμπερι (πηγή με πλατάνια και πλακόστρωτο). Το πλακόστρωτο στη δεξιά κατεύθυνση, από το εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου, βγάζει στο Λιμανάκι ή Άγιο Δημήτριο, έναν μικρό κόλπο. Στη συνέχεια υπάρχει το παλαιό ξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα και αμέσως μετά η παραλία Σκάλωμα.

https://www.instagram.com/p/CrYVrnrMRqD/

Χαλκίδα

Απόσταση: 79 χλμ.

Μέσα σε περίπου μία ώρα, βρίσκεστε στη Χαλκίδα για να απολαύσετε το μπάνιο σας στις όμορφες παραλίες, να πιείτε τον καφέ σας δίπλα στον κήπο ή να φάτε στα παραλιακά ταβερνάκια της περιοχής. Αν δεν θέλετε να απομακρυνθείτε από το κέντρο, η παραλία « Κουρέντι» είναι οργανωμένη πλαζ όπου μπορείτε να κολυμπήσετε. Σε κοντινή απόσταση, βρίσκεται η πλαζ Παπαθανασίου με καθαρά νερά την οποία προτιμούν πολλές οικογένειες. Μόλις 7 χλμ από τη Χαλκίδα βρίσκεται η πιο φημισμένη παραλία της περιοχής, οι Αλυκές. Μπορείτε να περάσετε εκεί όλη τη μέρα σας αν δεν σας ενοχλεί η πολυκοσμία.

https://www.instagram.com/p/B4HLhU4FSzj/

Ξυλόκαστρο

Απόσταση: 120 χλ.

Κάθε καλοκαίρι το Ξυλόκαστρο δέχεται χιλιάδες επισκέπτες και είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου. Σημεία ενδιαφέροντος είναι το πευκοδάσος του Πευκιά, οι παραλίες και ο μικρός λιμένας μαζί με την μαρίνα της περιοχής. Όσον αφορά το δάσος Πευκιά εκτείνεται κατά μήκος των ακτών του Κορινθιακού κόλπου και έχει χαρακτηριστεί αισθητικό δάσος.

https://www.instagram.com/p/C8m_mEutWoo/

Πάρνηθα

Απόσταση: 34 χλμ

Για όσους προτιμούν το βουνό από τη θάλασσα, η πιο κοντινή επιλογή είναι η Πάρνηθα. Οργανώστε πικ νικ, πάρτε μπάλες και ποδήλατα και περάστε τη μέρα σας στη φύση. Τις μεσημεριανές ώρες μπορείτε να ξεκουραστείτε κάτω από τα δέντρα ή να επισκεφτείτε τα δύο πιο γνωστά καταφύγια , το Μπάφι και το Φλαμπούρι όπου προσφέρουν και φαγητό. Ακόμα μία κοντινή βόλτα είναι το κτήμα Τατοΐου όπου συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης τα οποία θα ολοκληρωθούν το 2025.

Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι προορισμοί σχετικά κοντά στην Αθήνα, όμως θα χρειαστείτε κοντά στις 2 ώρες ( ίσως και περισσότερο) κι αν έχετε μικρά παιδιά ίσως αποδειχτεί για μονοήμερη αρκετά κουραστική εκδρομή.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ακόλουθα μέρη

  • Ναύπλιο - 139 χλμ.
  • Επίδαυρο - 126 χλμ.
  • Αγία Αννα - 135 χλμ.
  • Χιλιαδού - 136 χλμ.
  • Λίμνη Δόξα - 175 χλμ.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved