Aθλητικό σινεμά: 4 διαχρονικές ταινίες που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά σας

Οι αθλητικές ταινίες συνδυάζουν δράση και ψυχαγωγία, καθιστώντας τις ιδανικές για οικογενειακή διασκέδαση.

Φωτεινή Οικονομοπούλου
Aθλητικό σινεμά: 4 διαχρονικές ταινίες που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά σας
Bigstock

Τα περισσότερα παιδιά αγαπούν τις αθλητικές ταινίες αφού συνδυάζουν δράση και ψυχαγωγία. Μάλιστα, μία τέτοια δραστηριότητα θα σας χαρίσει όμορφες οικογενειακές στιγμές και ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας.

Πολλές από τις παρακάτω ταινίες μεταφέρουν ένα διδακτικό μάθημα, είτε πρόκειται για την αγάπη, τη φιλία ή άλλες αξίες και συναισθήματα.

1. Karate Kid (2010)

Μια σύγχρονη αναβίωση της κλασικής ταινίας του 1984, το «Karate Kid» του 2010 αφηγείται την ιστορία του Dre Parker, ενός νεαρού αγοριού που μετακομίζει στην Κίνα και μαθαίνει καράτε για να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τους νταήδες.

Η ταινία διδάσκει την αξία της επιμονής, της πειθαρχίας και της αυτοπεποίθησης, ενώ παράλληλα προσφέρει συναρπαστικές σκηνές πολεμικών τεχνών.

2. Space Jam (1996)

Το «Space Jam» είναι μια μοναδική μίξη κινουμένων σχεδίων και ζωντανής δράσης, όπου ο θρυλικός μπασκετμπολίστας Michael Jordan ενώνει τις δυνάμεις του με τους χαρακτήρες των Looney Tunes για να κερδίσει έναν αγώνα μπάσκετ ενάντια σε εξωγήινους.

Η ταινία είναι γεμάτη δράση και χιούμορ , προάγοντας παράλληλα τη σημασία της ομαδικής εργασίας και της πίστης στον εαυτό μας.

Παιδί και διαχείριση συναισθημάτων: 3 ταινίες μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων που αξίζει να δουν

3. The Big Green (1995)

Το «The Big Green» αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας παιδιών από μια μικρή πόλη που σχηματίζουν μια ομάδα ποδοσφαίρου υπό την καθοδήγηση μιας καινούργιας δασκάλας.

Παρά τις αρχικές αποτυχίες, τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται και να πιστεύουν στις δυνατότητές τους.

4. Rookie of the Year (1993)

Η ταινία «Rookie of the Year» εξιστορεί την απίστευτη ιστορία ενός δωδεκάχρονου αγοριού, του Henry Rowengartner, που ξαφνικά αποκτά μια εξαιρετική ικανότητα στο μπέιζμπολ και γίνεται μέλος μιας επαγγελματικής ομάδας.

Με κωμικές στιγμές και έντονη δράση, η ταινία αναδεικνύει τη σημασία της αυτοπεποίθησης, του δεσμού της οικογένειας και της σκληρής δουλειάς.

Αυτισμός: 2 ταινίες μικρού μήκους που αξίζει να δουν τα παιδιά

Mε πληροφορίες από: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved