Δραστηριότητες καθαριότητας για παιδιά

Καθαρίζοντας με τα παιδιά - Μετατρέποντας τις δουλειές του σπιτιού σε διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Μαργαρίτα Νικολάου
Δραστηριότητες καθαριότητας για παιδιά
Bigstock

Το καθάρισμα με τα παιδιά μπορεί συχνά να μοιάζει δύσκολο, αλλά με λίγη δημιουργικότητα, είναι δυνατό να μετατραπούν οι δουλειές του σπιτιού σε ευχάριστες οικογενειακές δραστηριότητες.

Καθαρίστε τη σχολική τσάντα μέσα σε 30 λεπτά χρησιμοποιώντας αυτά τα 2 υλικά

Αντί να βλέπετε το καθάρισμα ως αγγαρεία, θεωρήστε το μια ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί με τα παιδιά σας, διδάσκοντάς τους πολύτιμες δεξιότητες ζωής. Αντί να θέλετε να κάθονται ήσυχα ή σε ένα δωμάτιο χωρίς να βρίσκονται στα πόδια σας όσο καθαρίζετε σπίτι, εμπλέξτε τα και μετατρέψτε τις δουλειές σε δημιουργικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, θα διδάξετε στα παιδιά σας κάτι απίστευτα σημαντικό για όλη τους τη ζωή. Την ευθύνη!

Απορρυπαντικά και παιδιά

Αφήστε τα απορρυπαντικά στην άκρη και δώστε στα παιδιά σας μόνο το ξεσκονόπανο, ένα φτερό ξεσκονίσματος, την παρκετέζα, την ηλεκτρική σκούπα (που θα έχετε βάλει εσείς στην πρίζα) το ηλεκτρικο σκουπάκι, γάντια μίας χρήσης και απολλυμαντικά μαντηλάκια (παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού).

Τα viral ΤikTok hacks καθαρισμού που θα κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητά σας

Καθαρίζοντας με τα παιδιά

Αγώνας καθαριότητας

Μετατρέψτε την καθαριότητα σε έναν φιλικό αγώνα δρόμου. Βάλτε χρόνο και προκαλέστε τα παιδιά σας για να δείτε ποιος θα καθαρίσει πιο γρήγορα μια περιοχή του σπιτιού. Αυτό το παιχνίδι όχι μόνο θα ενθουσιάσει τα παιδιά σας αλλά θα ενσταλάξει και ένα αίσθημα ευθύνης.

Μουσική καθαριότητα

Δημιουργήστε μια playlist για τις δουλειές του σπιτιού, διαλέγοντας αγαπημένα τραγούδια των παιδιών. Ενθαρρύνετέ τα να χορέψουν, να τραγουδήσουν και να καθαρίσουν με ρυθμό. Η μουσική θα κάνει το καθάρισμα να μοιάζει με πάρτι.

Η απόλυτη playlist για να σου κρατά παρέα όσο κάνεις τις δουλειές στο σπίτι

Καθαρίζουμε τα ντουλάπια και βάζουμε τα μπολ ανά χρώμα

Ζητήστε από τα παιδιά σας να αδειάσουν το ντουλάπι που έχετε τα μπολ και τα ταπεράκια σας. Έπειτα δείξτε τους πώς να φορέσουν τα γάντια τους και πώς θα καθαρίσουν με τα απολυμαντικά μαντηλάκια τα ντουλάπια μέσα και έξω. (Αν τα παιδιά είναι μικρότερης ηλικίας δώστε τους ένα βρεγμένο πανάκι με μικροϊνες για να κάνουν την ίδια δουλειά). Το δύσκολο κομμάτι τελείωσε. Μετατρέψτε την τακτοποίηση του ντουλαπιού σε παιχνίδι με χρώματα. Ζητήστε από τα παιδιά σας να βάλουν το ένα τάπερ μέσα στο άλλο ανά χρώμα. Extra tip: Τα παιδιά θα μάθουν να βάζουν τα τάπερ με τη σειρά από το μεγαλύτερο ως το μικρότερο μέσα στο άλλο.

Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού

Κρύψτε μερικά παιχνίδια μέσα στο σπίτι και ζητήστε από τα παιδιά σας καθώς καθαρίζουν να τα βρουν. Αυτό το παιχνίδι θα τους δώσει κίνητρα και θα μετατρέψει τη διαδικασία καθαρισμού σε ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού. Διαγωνιστείτε για το ποιος μπορεί να καθαρίσει τις περισσότερες περιοχές και ποιος θα βρει τους περισσότερους θησαυρούς σε καθορισμένο χρόνο!

kathariotita-kai-paidia.jpg

Σούπερ ήρωες - σούπερ καθαριστές

Μεταμορφώστε τα παιδιά σας σε σούπερ καθαριστές δημιουργώντας αστείες κάπες και μάσκες. Αναθέστε τους μια μυστική καθαριστική αποστολή για παράδειγμα «Εξαφάνιση σκόνης» ή «Αποστολή πλυσίματος πιάτων. Αυτό το παιχνίδι θα κάνει το καθάρισμα, περιπέτεια.

Δημιουργήστε μια ιστορία καθαρισμού

Κάντε το καθάρισμα, παραμύθι. Για παράδειγμα, τα άπλυτα πιάτα μεταμορφώθηκαν σε δράκο που πρέπει να νικηθεί ή ότι η σκούπα είναι μαγική και θα εξολοθρεύσει τα μαγικά κουνέλια σκόνης που κυκλοφορούν το βράδυ όταν όλοι κοιμούνται.

Φτιάξτε ένα επιτραπέζιο με δουλειές του σπιτιού

Δημιουργήστε ένα επιτραπέζιο με κουτιά. Ανά 2,3,5 κουτιά ζωγραφίστε και ένα αντικείμενο καθαρισμού όπως σκούπα, πιάτα, καλάθι με άπλυτα ρούχα, ξεσκονόπανο, άστρωτο κρεβάτι. Κάθε φορά που ρίχνει το ζάρι και το πιόνι του «πέφτει» μέσα σε ένα από αυτά τα κουτιά θα πρέπει να κάνει και την αντίστοιχη δουλειά.

Το καθάρισμα με τα παιδιά δεν χρειάζεται να είναι κάτι κουραστικό. Με λίγη δημιουργικότητα και φαντασία μπορεί να γίνει μια υπέροχη διαδικασία για εσάς και τα παιδιά σας. Δείτε το επίσης ως μια ευκαιρία να δημιουργήσετε αναμνήσεις μέσα σε ένα τακτοποιημένο σπίτι. Άλλωστε μια οικογένεια που καθαρίζει μαζί διασκεδάζει και μαζί!

με πληροφορίες από jimscleaning.com.au/ thegrowingcreatives.com/ hippo.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved