Τι να κάνετε με τα παιδιά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Τι μπορείτε να κάνετε το τριήμερο για να περάσετε ένα όμορφο και εποικοδομητικό χρόνο με τα παιδιά;

Μαργαρίτα Νικολάου
Τι να κάνετε με τα παιδιά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου
Bigstock

Τρεις ολόκληρες ημέρες χαλάρωσης, ξεκούρασης και διασκέδασης και αμέτρητες εναλλακτικές για βόλτες και εξόδου παρέα με τα παιδιά σας. Τι άλλο να θέλει κανείς;
Κάποιοι ίσως ήδη να έχετε φύγει από την πόλη για να περάσετε εκτός το τριήμερο, κάποιοι (όπως εμείς) να μείνατε εδώ και να ψάχνετε τρόπους για να περάσετε ευχάριστα τις μέρες αυτές.

Τρεις ιδέες για περιπετειώδεις εξορμήσεις με τα παιδιά κοντά στην πόλη

Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Βόλτα στην Πλάκα

Μιλήστε στα παιδιά σας για την ιστορία της Αθήνας και δείξτε τους τη σύγχρονη μαζί με την αρχαία Αθήνα. Περπατήστε στην Πλάκα, στα Αναφιώτικα, δείξτε τους τη Ρωμαϊκή Αγορά, το Τζαμί Φετιγιέ και το πρώτο Πανεπιστήμιο του ελληνικού κράτους.

Ανεβείτε στην Ακρόπολη

Μια βόλτα στην Ακρόπολη με τα παιδιά σημαίνει μια βόλτα στην ιστορία. Δεν είναι τυχαίο που η Ακρόπολη από το 1987 ανήκει στα Μνημεία Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Μάλιστα ήταν από τα πρώτα μνημεία που η UNESCO συμπεριέλαβε στον κατάλογό της. Μιας και η ζέστη έχει υποχωρήσει ο καιρός ενδείκνυται για μια βόλτα στο ιερό βράχο της Ακρόπολης. Δείξτε στα παιδιά σας το θέατρο Διονύσου, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, τα Προπύλαια, τον Παρθενώνα και τις Καρυάτιδες.

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφθείτε τόσο τη μόνιμη όσο και την περιοδική έκθεση μετα παιδιά σας. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά σημαίες ελληνικές και λάφυρα από την Επανάσταση του 1821 και από τους απελευθερωτικούς αγώνες που ακολούθησαν, οπλισμό των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821 και μεταγενέστερων χρόνων, κράνη και πανοπλίες της εποχής της Ενετοκρατίας και Τουρκοκρατίας καθώς επίσης γλυπτά, μετάλλια, παράσημα ιστορικών προσώπων, έργα διακεκριμένων καλλιτεχνών του 19ου και του 20ού αι. Σφραγίδες και νομίσματα.

Οι καλύτερες ανοιξιάτικες εξορμήσεις με τα παιδιά σας κοντά στην Αθήνα

Ταινίες στο σινεμά

Υπάρχουν πολλές ταινίες που μπορείτε να δείτε με τα παιδιά σας κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Εμείς σας προτείνουμε:

Για τα μικρότερα παιδιά:

Γάτος Δεκάψυχος

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

200% Λύκος

Πώς να σώσετε έναν μάγο

Για τα μεγαλύτερα παιδιά:

Σκαθαροζούμης

My Hero Academia - You're Next

Για τα έφηβα παιδιά:

Τελειώνει με εμάς

DeadPool & Wolverine

Venom, Η τελευταία πράξη

Βόλτα στον Εθνικό Κήπο

Ο Εθνικός Κήπος είναι ανοιχτός για το κοινό από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του Ηλίου όλες τις ημέρες του χρόνου και η είσοδος είναι ελεύθερη. Δεν χρειάζεται να το σκεφτείτε και πολύ. Είτε έχετε μικρά, είτε μεγάλα παιδιά μια βόλτα στον Εθνικό Κήπο θα κάνει αξέχαστο το τριήμερο των παιδιών στην πόλη.

Τι μπορείτε να κάνετε; Μεταξύ άλλων να θαυμάσετε εκατοντάδες είδη δέντρων, θάμνων και άλλων φυτών, πολλά είδη πουλιών, λίμνες, διάφορα κτίσματα (Παιδική Βιβλιοθήκη, Κτίριο Βοτανολογικής Συλλογής, παραδοσιακό καφενεδάκι), αρχαιολογικά κατάλοιπα (μωσαϊκό ρωμαϊκής έπαυλης, διάσπαρτα μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη), ένα ηλιακό ρολόι, διακοσμητικά στοιχεία (πέργκολες, λίμνες), προτομές όπως του Αριστ. Βαλαωρίτη, Ι. Ευνάρδου, Ι. Καποδίστρια, Ζαν Μωρεάς (Jean Moreas), Δ. Σολωμού, Σπ. Σαμαρά.

Βόλτα στον Ελληνικό Κόσμο (Σάββατο και Κυριακή)

ellinikos-kosmos-maios.jpg

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024 - Μια φορά κι έναν καιρό στο Mπαλισιγκούν …

Αν έχετε παιδιά ηλικιας 3-5 ετών μπορείτε να επισκεφθείτε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Εκεί τα παιδιά θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Μια φορά κι έναν καιρό στο Mπαλισιγκούν …»

…στο νησί όπου ζούσαν μόνο ζώα και δεν είχαν πατήσει ποτέ το πόδι τους οι άνθρωποι. Ώσπου μια μέρα οι άνθρωποι το ανακάλυψαν! Πόσο τυχεροί ήταν! Είναι, όμως, τυχερά και τα ζώα που συνάντησαν τους ανθρώπους; Ταξιδέψτε με τα μικρά σας ως το Μπαλισιγκούν και δείτε τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους!

7 ανοιξιάτικοι προορισμοί για μικρές οικογενειακές αποδράσεις

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024 - Ο Αριστοφάνης προτείνει …Ειρήνη (Ελληνικός Κόσμος)

Αν έχετε παιδιά ηλικιας 5-8 ετών μπορείτε να επισκεφθείτε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Εκεί τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Ο Αριστοφάνης προτείνει …Ειρήνη». Από την αρχαιότητα έως σήμερα τα λόγια του επίκαιρα… «Η Ειρήνη να φανεί και από τη σπηλιά να βγει…». Τα παιδιά θα γνωρίσουν τον σπουδαίο κωμικό ποιητή Αριστοφάνη μέσα από το αντιπολεμικό του έργο «Ειρήνη».

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved