Πώς θα φτιάξετε ζύμη αλατιού για χριστουγεννιάτικα στολίδια
Χρησιμοποιήστε τη ζύμη αλατιού όχι μόνο για να φτιάξετε στολίδια αλλά και για να κρατήσετε το αποτύπωμα της παλάμης και της πατούσας του μωρού σας.
Μία από τις καλύτερες δραστηριότητες που μπορείτε ήδη να αρχίσετε με τα παιδιά σας είναι η σπιτική ζύμη αλατιού. Τα παιδιά λατρεύουν να φτιάχνουν στολίδια και ό,τι άλλο βάλει ο νους τους.
Εκτός από τη ζύμη αλατιού θα χρειαστείτε και άλλα διακοσμητικά όπως φτερά, χάντρες, κορδέλες. Επίσης δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι: ψαλίδι, ζεστή κολλά σιλικόνης, γκλίτερ, χρώματα, μπογιές, μαρκαδόρους, κουμπιά.
Υλικά για να φτιάξετε τη ζύμη αλατιού
- 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα ψιλό λευκό αλάτι
- 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
Πώς θα φτιάξετε τη ζύμη: Βάλτε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ζυμώστε. Μόλις έχετε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, δώστε τη στα παιδιά σας και φτιάξτε μαζί τους διάφορα στολίδια.
Μπορείτε να δώσετε στρογγυλό σχήμα με ένα ποτήρι ή να χρησιμοποιήσετε και τα κουπάτ που χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε τα μπισκότα σας.
Πριν τα ψήσετε φροντίστε να κάνετε μια τρυπούλα ώστε να περάσει η κορδέλα που θα τα κρεμάσετε.
Πώς θα ψήσετε τα στολίδια που θα φτιάξετε από τη ζύμη αλατιού
Μεταφέρετε τα στολίδια σε ένα ταψί που θα έχετε τοποθετήσει από πριν λαδόκολλα. Ψήστε τα στους 140 βαθμούς Κελσίου για περίπου μία ώρα (μπορεί και μερικά λεπτά παραπάνω).
Όταν είναι έτοιμα, αφήστε τα να κρυώσουν καλά πριν αρχίσετε τα τα βάφετε και να τα διακοσμείτε.