Δραστηριότητες με νερό για να αντιμετωπίσετε τη ζέστη στο σπίτι

Ζεσταίνεστε και το πρόγραμμα δεν έχει θάλασσα ούτε πισίνα; Αν ναι, τότε αυτές οι δραστηριότητες με νερό είναι αυτό που χρειάζεστε.

Μαργαρίτα Νικολάου
Δραστηριότητες με νερό για να αντιμετωπίσετε τη ζέστη στο σπίτι
Bigstock

Το καλοκαίρι έχει να κάνει με τις ζεστές μέρες και το ατελείωτο παιχνίδι στο νερό. Αυτές κρατούν απασχολημένα και χαρούμενα τα παιδιά, έτσι δεν είναι; Σίγουρα μια βόλτα σε μια πισίνα ή σε κάποια παραλία να είναι η μία λύση, τι γίνεται όμως όταν η πρόσβαση προς τα εκεί δεν είναι εύκολη; Μπορείτε ακόμη να κρατήσετε τα παιδιά απασχολημένα με νερό... στο σπίτι. Είτε οργανώσετε ένα οικογενειακό μπουγέλο είτε παιχνίδι με το λάστιχο, παρακάτω ακολουθούν 6 δραστηριότητες που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν.

Δραστηριότητες για παιδιά: Πέντε παιχνίδια με νερό για τις μέρες του καύσωνα

Νερό-δραστηριότητες για παιδιά

Φτιάξτε φουσκωτό μαξιλάρι νερού (water blob)

Αν έχετε κήπο ή μεγάλο μπαλκόνι μπορείτε να φτιάξετε ένα μαξιλάρι νερού. Τα παιδιά όλων των ηλικιών μπορούν να παίξουν και μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας με ένα κομμάτι χονδρό νάιλον. Δείτε στο βίντεο πώς.

Για να μην τραυματιστούν τα παιδιά - στρώστε αριστερά και δεξιά παζλ πατώματος από αφρολέξ. Για να μην γλιστρούν και για να μην χτυπήσουν.

Λεκάνες με νερό

Πάρτε μεγάλες λεκάνες γεμίστε τες με νερό και σαπούνι και αφήστε τα παιδιά σας να παίξουν με τη σαπουνάδα. Για έξτρα διασκέδαση, μπορείτε να ρίξετε χρώμα ζαχαροπλαστικής μέσα στο νερό φτιάχνοντας χρωματιστό αφρό.

Μπουγέλο με μπουκάλι σπρέι

Δεν έχετε νεροπίστολο; Κανένα πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε μπουκάλια με σπρέι. Γεμίστε τα με νερό και αφήστε τα παιδιά σας να παίξουν.

Δεν έχει θάλασσα αυτό το Σαββατοκύριακο; Δείτε πώς θα δροσίσετε τα παιδιά σας στο σπίτι (pics)

Πινιάτες με νερό

Ακόμη ένα διασκεδαστικό παιχνίδι είναι οι πινιάτες με νερό. Πώς θα τις φτιάξετε; Γεμίστε σακούλες (ή μπαλόνια) με νερό, δέστε τες καλά και κρεμάστε τες σε ένα δέντρο ή σε ένα σημείο στο μπαλκόνι και την αυλή όπου τα παιδιά θα μπορούν να παίξου. Δώστε τους μια ξύλινη ή πλαστική κουτάλα και ζητήστε τους να σπάσουν τη σακούλα (πινιάτα) με το νερό. Τυχερός; Εκείνος που θα καταφέρει να ρίξει το νερό επάνω του.

Γεμίστε τον κουβά με νερό

Θέλετε να οργανώσετε έναν διαγωνισμό; Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας λεκάνες και νερό. Το παιχνίδι είναι απλό. Γεμίστε στη μια άκρη λεκάνες με νερό και στην άλλη άκρη τοποθετήστε άδειες λεκάνες με νερό. Τι πρέπει να κάνουν τα παιδιά; Με τη βοήθεια ενός σφουγγαριού να μεταφέρουν νερό από τη μια μεριά στην άλλη. Νικητής εκείνος που θα γεμίσει γρηγορότερα την λεκάνη με νερό.

Λάστιχο

Τι πιο απλό από το παιχνίδι με το λάστιχο. Αφήστε τα παιδιά σας να παίξουν, να ρίξουν νερό στην πόρτα, στα παράθυρα, να ποτήσουν τα λουλούδια και γενικότερα να παίξουν με το λάστιχο στην αυλή.

Μπουγέλο

Οργανώστε ένα οικογενειακό μπουγέλο. Γεμίστε τις νερόμπομπες και χωριστείτε σε ομάδες. Βγείτε στο μπαλκόνι, την αυλή, την πυλωτή, τον κήπο και παίξτε όλοι μαζί. Πιστέψτε μας, τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved