Παιχνίδια παραλίας - Ποια να ρίξετε στην τσάντα του παιδιού σας

5 must have παιχνίδια που πρέπει να έχετε στην παραλία μαζί σας.

Παιχνίδια παραλίας - Ποια να ρίξετε στην τσάντα του παιδιού σας
Bigstock

Αν έχετε νήπια παιδιά και παιδιά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού η τσάντα παραλίας εκτός από πετσέτες, αντηλιακά και δεύτερο μαγιό, σίγουρα έχει και πολλά παιχνίδια. Αν και συνήθως σε μια βόλτα οι γονείς δεν κουβαλάνε τσάντα με παιχνίδια μαζί τους, στην παραλία ισχύει εντελώς το αντίθετο. Τα παιδιά λατρεύουν το ατελείωτο παιχνίδι στην παραλία και σε αυτό βοηθούν τα διάφορα καλοκαιρινά παιχνίδια που κουβαλάμε μαζί μας.

5 ιδέες για παιχνίδια στην παραλία για παιδιά

Δεν χρειαζόμαστε όμως πολλά παιχνίδια, τα πέντε που θα βρείτε στη λίστα παρακάτω είναι αρκετά και μόνο αυτά που χρειάζεστε.

Κουπάτ που μοιάζουν με χωνάκια παγωτού

Μπορεί να έχετε διάφορα σχέδια κουπάτ για σχέδια στην άμμο, όμως αυτό που αρέσει στα παιδιά περισσότερο από όλα είναι το χωνάκι. Μπορούν να το γεμίσουν και να υποκριθούν ότι η άμμος είναι ένα λαχταριστό παγωτό σοκολάτας.

Κάστρα

Φυσικά και τα κάστρα δεν θα λείπανε από τη λίστα μας. Τα παιδιά λατρεύουν να χτίζουν στην άμμο κάστρα και να σκάβουν τάφρους γύρω-γύρω για να το προστατέψουν από τις επιδρομές.

Ποτιστήρια

Μπορεί να πιστεύετε ότι τα ποτιστήρια είναι ιδανικά μόνο για τον κήπο ή την αυλή του σπιτιού σας, όμως ακόμη και στην παραλία είναι χρήσιμα. Στα παιδιά αρέσει να κουβαλούν νερό έξω στην άμμο ή να τη βρέχουν (αν βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα και όχι δίπλα στο νερό) για να καταφέρουν να φτιάξουν ένα σχέδιο που τους αρέσει.

Τσουγκράνες, φτυάρια και κουβαδάκια

Αυτό το σετ δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα με τα παιχνίδια παραλίας του παιδιού σας. Είναι αυτά που θα το βοηθήσουν να σκάψει, να μαζέψει άμμο, να μεταφέρει άμμο και γενικότερα να φτιάξει ό,τι θέλει στην άμμο. Αφήστε που θα φανούν χρήσιμα και σε εσάς αν δεν θέλετε να σκάψετε μαζί του με τα γυμνά σας χέρια. (Αν έχετε κάνει μανικιούρ σίγουρα δεν θα θέλετε να χαλάσει πριν την ώρα του)

Μύλος άμμου και νερού

Για το τέλος κρατήσαμε το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι που μπορείτε να πάρετε μαζί σας στην παραλία. Έναν μύλο άμμου και νερού που θα κρατήσει το παιδί σας απασχολημένο για ώρες.

Να θυμάστε: Πάντα να γράφετε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο το όνομα του παιδιού σας στα παιχνίδια παραλίας. Κάποιες φορές τα μικρά παιδιά μπερδεύουν τα παιχνίδια τους με παιχνίδια άλλων παιδιών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved