DIY εύκολη και καλοκαιρινή κατασκευή με νερό για νήπια 

Αυτή η δραστηριότητα θα κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα για ώρες.

DIY εύκολη και καλοκαιρινή κατασκευή με νερό για νήπια 

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για διασκεδαστικές δραστηριότητες με τα παιδιά σας. Όταν η ζέστη κορυφώνεται, τι καλύτερο από ένα παιχνίδι με νερό που θα κρατήσει τα νήπια σας δροσερά και απασχολημένα ; Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε ένα απλό αλλά διασκεδαστικό παιχνίδι με νερό, ιδανικό για νήπια.

Τι θα χρειαστείτε

  • Ένας μεγάλος πλαστικός κουβάς ή μία λεκάνη
  • Πλαστικά ποτηράκια και μια μικρή κουτάλα
  • Διάφορα πλαστικά παιχνίδια (μικρά ζωάκια, μπαλίτσες, σκάφη)
  • Νερό
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες βήμα-βήμα

  1. Το πρώτο βήμα είναι να γεμίσετε τον κουβά ή την λεκάνη με νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωστικές τροφίμων για να δώσετε χρώμα στο νερό, κάνοντάς το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον.
  2. Ρίξτε τα πλαστικά ζωάκια ή άλλα παιχνίδια όπως πλαστικά σκάφη και βαρκούλες στο νερό . Τα παιδιά θα λατρέψουν να βλέπουν τα παιχνίδια να επιπλέουν.
  3. Δώστε στα παιδιά πλαστικά ποτηράκια ή μια μικρή κουτάλα για να «ψαρεύουν» τα παιχνίδια τους. Αυτό βοηθάει στην ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας και του συντονισμού χεριού-ματιού.
drastiriotites-me-nero.jpg

Το παιχνίδι αυτό βοηθά στην ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας καθώς ταυτόχρονα μαθαίνουν για τις βασικές φυσικές αρχές, όπως είναι η βαρύτητα.

Επιπλέον, τα ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους, δημιουργώντας δικές τους ιστορίες και σενάρια καθώς παίζουν με τα παιχνίδια ενώ είναι μια ασφαλής δραστηριότητα για νήπια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved