Η ζύμη που θα φτιάξετε είναι μαλακή (θυμίζει βελούδο στο άγγιγμά της), είναι ολόλευκη και εύπλαστη! Επίσης αν δεν θέλετε να την ψήσετε, μπορείτε να την αφήσετε να στεγνώσει φυσικά.
Ανάψτε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά, βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Αφαιρέστε μόλις δεν έχει καθόλου υγρά και αφήστε να κρυώσει λίγο. Έπειτα ρίξτε λίγο κορν φλάουρ σε ένα μπολ και βάλτε εκεί μέσα τη ζύμη σας. Αφήστε τη σκεπασμένη με μια νωπή πετσέτα για δύο ώρες και μετά αρχίστε να φτιάχνετε τα στολίδια σας. Ανοίξτε φύλλο πάχους δύο εκατοστά και με κουπάτ που σας αρέσουν φτιάξτε τα σχέδιά σας. Αστέρια, χριστουγεννιάτικα δέντρα ή ακόμη και κύκλους με ένα απλό ποτήρι. Μόλις φτιάξετε τα σχέδιά σας, αφήστε τα να στεγνώσουν μια - δυο μέρες. Εναλλακτικά αν δεν μπορείτε να περιμένετε, βάλτε τα σε αντικολλητικό χαρτί, τοποθετήστε τα στο φούρνο στους 100 βαθμούς αέρα για περίπου 3 με 4 ώρες. Προσοχή όμως, στο φούρνο ενδέχεται να χάσουν το λευκό τους χρώμα!
tip: Μόλις τα φτιάξετε μπορείτε να τα βάψετε. Μην ξεχάσετε με ένα καλαμάκι να κάνετε τρύπα για να περάσετε την κορδέλα.?
Ορίστε η δική μας φωτογραφία με τα στολίδια που φτιάξαμε:
Δείτε στη gallery που ακολουθεί σχέδια που βρήκαμε στο Instagram, για να πάρετε ιδέες!