Ready, Set, Learn: Μια μέρα γεμάτη εκπλήξεις - Εργαστήρια και ομιλίες για μικρούς και μεγάλους

Εμπνευσμένες ομιλίες και διασκεδαστικά εργαστήρια για παιδιά από 5-9 ετών.

Ready, Set, Learn: Μια μέρα γεμάτη εκπλήξεις - Εργαστήρια και ομιλίες για μικρούς και μεγάλους

Η νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει. Για πολλούς είναι πρωτόγνωρη.

Πρώτη φορά στο δημοτικό. Πρώτη φορά στο Νηπιαγωγείο.

Οι υποχρεώσεις δεν έχουν τελειωμό, οι ανησυχίες και τα «αν» γιγαντώνονται όμως, το πιο σημαντικό για όλους μας είναι να μη ξεχνάμε ότι πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά να είναι παιδιά.

Το Μothersblog.gr με γνώμονα και βασική του αρχή πως η παιδική ηλικία είναι πολύτιμη και περνάει τόσο γρήγορα, αφιερώνει μία ολόκληρη μέρα στις μαμάδες και τα παιδιά.

The details

💜 When: Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, Ώρα: 16.00 μ.μ. - 19.00 μ.μ.

💜 Where: ATRAKTOS, - Μαραθωνομάχων 8, Αθήνα

Ready, Set, Learn: Μαμάδες και παιδιά, μαζί στην εκπαίδευση

Έχοντας στο πλευρό μας παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, παιδοψυχολόγους και μια ομάδα έμπειρων ανιματέρ, ψυχαγωγών και εμψυχωτών, δημιουργούμε ένα event στο οποίο οι γονείς θα λύσουν όλες τους τις απορίες, θα απελευθερωθούν από τα «ΠΡΕΠΕΙ» και τα παιδιά θα ευχαριστηθούν την ημέρα, μέσα από ατελείωτο δημιουργικό παιχνίδι, ζωγραφική, χορό, μαγειρική κ.α.

Ready, Set, Learn: For Kids Only

Μέσα από μια σειρά από διασκεδαστικές και ευφάνταστες δραστηριότητες, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μέσω δημιουργικής απασχόλησης να ζωγραφίσουν, να γνωρίσουν μουσικά όργανα, να ακούσουν παραμύθια, να φτιάξουν κατασκευές με πηλό, να μαγειρέψουν και φυσικά να χορέψουν.

Τα Workshops που έχουμε ετοιμάσει για τους μικρούς μας φίλους όπως θα ανακαλύψετε και εσείς, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων έτσι ώστε κάθε παιδί να βρει αυτό που του ταιριάζει.

Στόχος μας τα παιδιά να:

Καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους: Κάθε workshop έχει σχεδιαστεί με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η φαντασία, η δημιουργικότητα, η ομαδικότητα και η κριτική σκέψη.

Να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους: Η επιτυχία σε κάθε δραστηριότητα
θα βοηθήσει τα παιδιά να χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους και να πιστέψουν στις δυνατότητές τους.

Να κοινωνικοποιηθούν: Η αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά θα ενθαρρύνει την κοινωνικοποίηση και θα δημιουργήσει νέες φιλίες.

Αναλυτικά:

«Μαγειρεύοντας "Απλά & Διαφορετικά"» – Μαγειρική με τον Γιώργο Ευγενειάδη,Τεχνολόγο τροφίμων, Εκπαιδευτικό Ειδικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ​ Συγγραφέα

Untitled design - 1

Χωρίς ζυγαριά, χωρίς δοσομετρητές, με απλά υλικά και με τη βοήθεια του Γιώργου Ευγενειάδη τα παιδιά θα μαγειρέψουν, θα αναγνωρίσουν υλικά, θα μάθουν κανόνες υγιεινής και φυσικά θα διασκεδάσουν.

«Το δικό μου φθινόπωρο» - Ζωγραφική με τη Μαρία Στάβαρη, ιδιοκτήτρια του @ Play, Art, Repeat

Untitled design - 1

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν πάνω σε φύλλα τα οποία τα αναποδογυρίσουν πάνω στο χαρτί με τη βοήθεια της Μαρίας Στάβαρη @ Play, Art, Repeat . Στόχοι; Η ενεργή παρατήρηση-πρωτοβουλία, η ενεργοποίηση φαντασίας, η αλληλεπίδραση και η ανάπτυξη προσωπικότητας.

«Φιγούρες από ζωάκια και στοιχεία της φύσης», Δημιουργίες με πηλό από τη Φιλίνη Παναγιωτοπούλου, ιδιοκτήτρια του @ Play, Art, Repeat

Untitled design - 1

Τα παιδιά θα φτιάξουν με τη βοήθεια της Φιλίνης Παναγιωτοπούλου @ Play, Art, Repeat φιγούρες από ζωάκια και στοιχεία της φύσης, τα οποία στη συνέχεια θα τα χρωματίσουν και θα πάρουν μαζί τους ως ένα πολύ ωραίο διακοσμητικό - αναμνηστικό από την εκδήλωσή μας.

«Μαθαίνοντας τα μουσικά όργανα» - Με την Ηλιάνα Φιλέα, μουσικοπαιδαγωγό, στιχουργό και συνθέτρια παιδικών τραγουδιών

Untitled design - 1

Η μουσική αποτελεί ένα δυναμικό παιδαγωγικό μέσο, το οποίο προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να προάγουν τη μουσική τους αντίληψη και ευαισθησία, να αναπτύξουν τη δημιουργική τους φαντασία, να καλλιεργήσουν τη φωνή τους, να αισθανθούν χαρά και ευχαρίστηση. Με τη βοήθεια της Ηλιάνας Φιλέα, τα παιδιά θα γνωρίσουν ποικίλα μουσικά όργανα, θα βιώσουν και θα εξερευνήσουν διαφορετικά ηχοχρώματα και πολλά άλλα.

«Ιστορίες που ονειρεύονται» - Παραμύθια με τη Γόνη Λούκα, ηθοποιό

Untitled design - 1

Τα παραμύθια είναι σαν μικρά μαθήματα ζωής για τα παιδιά. Μαθαίνουν σημαντικές αξίες όπως εμπιστοσύνη, ελπίδα, πίστη, ειλικρίνεια και καλοσύνη. Όλα αυτά θα έχουν την ευκαιρία να τα μάθουν στο πλευρό της Γόνης Λούκα, που θα ταξιδέψει όλα τα παιδιά στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού.

«Χoρεύουμε παίζοντας» - Zumba Kids με την χορογράφο Ναταλία Βογιατζόγλου @ Play, Art, Repeat

natalia-vogiatzoglu.jpg

Η Ναταλία Βογιατζόγλου @ Play, Art, Repeat θα μάθει στα παιδιά διασκεδαστικές χορογραφίες, οι οποίες μετατρέπουν την προπόνηση σ’ ένα μεγάλο party! Tα παιδιά επιτυγχάνουν μακροπρόθεσμα οφέλη, απολαμβάνοντας την εμπειρία της πιο κεφάτης ώρας.

Ready, Set, Learn: Από τη θεωρία στην πράξη

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όλοι οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τρία sessions αφιερωμένα στα παιδιά.

«Μικρά Tips διατροφικής επιτυχίας» με την διατροφολόγο, Γεωργία Ζιώγου.

Untitled design - 1

Η διατροφολόγος Γεωργία Ζιώγου θα μιλήσει για το πώς προετοιμάζουμε τα γεύματα των παιδιών (πρωινό, κολατσιό, σνακ, μεσημεριανό), πώς μπορούμε να εντάξουμε τη μεσογειακή διατροφή στα γεύματα των παιδιών και τι αντίκτυπο τελικά έχει στην ανάπτυξη και τη μαθησιακή εξέλιξή τους.

«Θετική Γονεϊκότητα» με την Παιδαγωγό, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Σίλια Χαλιώτη.

Untitled design - 1

H παιδαγωγός και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Σίλια Χαλιώτη, θα μιλήσει για τις βασικές αρχές της θετικής διαπαιδαγώγησης ενώ θα μοιραστεί tips διαχείρισης θυμού και εφαρμογής τους στην καθημερινότητα.

«Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την καθημερινότητα του Παιδιού» με την Ψυχολόγο - Ψυχοθεραπεύτρια, Μαρίνα Μόσχα.

Untitled design - 1

Η ψυχολόγος Μαρίνα Μόσχα θα μιλήσει για το πώς διαχειριζόμαστε τις πρώτες
μέρες προσαρμογής των παιδιών στο σχολείο, πώς αντιμετωπίζουμε πιθανή δυσαρέσκειά τους, τη δυσκολία να αλληλεπιδράσουν με άλλα παιδιά καθώς και για τις μικρές φοβίες και άγχη στη νέα τους καθημερινότητα.

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Program_onsite_horizontal.jpg

Καθόλη τη διάρκεια των δράσεων θα υπάρχουν στο χώρο ειδικοί παιδαγωγοί

Η Ιωάννα-Μελένια ειναι παντού, είναι και εδώ μαζί μας!

Untitled-design.jpg

Η Μελένια, η πρώτη clown doctor στην Ελλάδα, θα βρίσκεται στον χώρο του event και μαζί με τους έμπειρους συνεργάτες της θα φροντίζουν τα παιδιά να παραμένουν ασφαλή καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ready, Set, Learn: Συζητήσεις

Στο πλευρό των παιδιών, θα βρίσκονται οι ειδικοί συνεργάτες του Mothersblog.gr. Οι συμμετέχουσες μητέρες, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους, να λύσουν απορίες και να αποκομίσουν πολύτιμες συμβουλές για να βοηθήσουν τους μικρούς τους ήρωες να εκμεταλλευτούν το 100% των δεξιοτήτων τους.

Logo-JG.jpg

Ready, Set, Learn: Let Us Spoil You

Στο Motherslog.gr, ωστόσο, εκτός από τα παιδιά, λατρεύουμε και τις μαμάδες. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην τις κακομάθουμε! Γι’ αυτό, όσο τα παιδιά θα απασχολούνται
υπό την επίβλεψη των παιδαγωγών μας, εκείνες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλες τις εκπλήξεις που έχουμε ετοιμάσει για εκείνες.

A Lucky Few

Η συμμετοχή στο event μας θα γίνει μετά από κλήρωση στα social media του Mothersblog.gr και οι τυχερές αναγνώστριες που θα βρεθούν κοντά μας μαζί με τα παιδιά τους, θα αποχωρήσουν με το μυαλό τους γεμάτο πληροφορίες αλλά και με πολλά πλούσια δώρα για μικρούς και μεγάλους.

Stay Tuned! 💜

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved