Γιατί να δείτε την ταινία «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2» με τα παιδιά σας (ειδικά τα έφηβα)

Δείτε εν δράσει τα νέα συναισθήματα - Αυτό που κυριαρχεί; Η Ανησυχία (άγχος).

Μαργαρίτα Νικολάου
Γιατί να δείτε την ταινία «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2» με τα παιδιά σας (ειδικά τα έφηβα)
Lefteris_Partsalis

Η πρώτη ταινία «Τα Μυαλά που Κουβαλάς» βγήκε στους κινηματογράφους το 2015. Τότε, όπως είχα γράψει και σε αυτό το άρθρο, η κόρη μου ήταν 5 ετών. Οι ταινίες ήταν κάτι το μοναδικό για εκείνη γι' αυτό και τρέχαμε στους κινηματογράφους, κάθε φορά που κυκλοφορούσε μια νέα.

ta-muala-pou-koybalas.jpg

Μια μεγάλη μας αδυναμία επίσης είναι η Νάντια Κοντογεώργη. Είναι φίλη μας, την αγαπάμε και λατρεύουμε τη Χαρά, χαρακτήρα της ταινίας που η ηθοποιός χαρίζει τη φωνή της. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που πήγαμε στην πρεμιέρα της ταινίας. Ο δεύτερος λόγος ήταν τα νέα συναισθήματα. Τα συναισθήματα που η Ράιλι έρχεται αντιμέτωπη στην εφηβεία και συναισθήματα που ήδη νιώθει και η κόρη μου. Τι καλύτερο από μια ταινία που μιλά για όλα αυτά τα διαφορετικά συναισθήματα που νιώθουν οι έφηβοι;

Τα Μυαλά που Κουβαλάς: Τι πραγματεύεται η ταινία;

Η πρώτη ταινία «Τα Μυαλά που Κουβαλάς», μας έμαθε μερικά από τα συναισθήματα που νιώθουν τα παιδιά και δη τα 11χρονα (11 ήταν η Ράιλι): χαρά, λύπη, φόβο και θυμό. Στη νέα ταινία της Disney, «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2», η Ράιλι γίνεται 13 ετών και μερικά νέα συναισθήματα όπως η Aνησυχία, η Zήλεια, η Nτροπή, και η Bαρεμάρα ή αλλιώς «Ανία» μπαίνουν στο μυαλό της. Σε αυτή την ταινία η Ανησυχία (το γνωστό σε όλους μας άγχος και στρες) θα καταπιέσει τη Χαρά και όλα τα άλλα συναισθήματα που έχουμε γνωρίσει - Λύπη, Φόβος, Θυμός και Αηδία- θα μπλεχτούν σε μια νέα περιπέτεια για να ξαναμπούν στο μυαλό της Ράιλι ώστε να σταματήσουν την Ανησυχία από το να τα καταλάβει όλα.

ta-muala-pou-kouvalas-synaisthimata.jpg

Γιατί να τη δείτε με τα παιδιά σας;

Γιατί αν τα παιδιά σας βρίσκονται στην προ-εφηβεία ή στην εφηβεία, θα μάθετε για τα συναισθήματά τους. Τα νέα συναισθήματα, που έρχονται εκείνα αντιμέτωπα για πρώτη φορά και θα έχετε μια αφορμή για να μιλήσετε για αυτά σε περίπτωση που το παιδί σας δεν μιλά ή δεν ανοίγεται.

Με το «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2» να εστιάζει σε αυτά τα πιο περίπλοκα συναισθήματα, θα βοηθήσετε τα παιδιά σας να καταλάβουν ότι δεν είναι τα μόνα που νιώθουν όλα αυτά τα νέα συναισθήματα, θα σας θυμίσει κάτι από τα δικά σας εφηβικά χρόνια και θα βοηθήσουν να πλησιάσετε τα παιδιά σας με περισσότερη ενσυναίσθηση.

Επιπλέον, θα πάρετε μια γεύση από το πώς είναι να αγχώνεται ένα νέο παιδί. Όταν του χτυπούν την πόρτα νέα πράγματα, που δεν ξέρει πώς να τα διαχειριστεί: όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της Ράιλι που μπαίνει στην εφηβεία και την ίδια στιγμή οι καλύτερές της φίλες της ανακοινώνουν ότι δεν θα πάνε στο γυμνάσιο που θα πάει εκείνη.

Δεν θα μπορούσε να έρθει σε πιο τέλεια στιγμή

Αν τα παιδιά σας είναι έτοιμα να πάνε στο γυμνάσιο τότε η ταινία ήρθε για εσάς την κατάλληλη στιγμή. Οι γονείς που τα παιδιά τους θα πάνε για πρώτη φορά στο γυμνάσιο, έχουν άγχος. Άγχος για τις νέες φιλίες, άγχος για τα αγόρια και για όλα τα καινούρια πράγματα που θα έρθουν. Και κάπου εκεί θα εμφανιστεί η ανησυχία που ίσως τα κάνει να πάρουν λάθος αποφάσεις και να κάνουν πράγματα που δεν ταιριάζουν με τον χαρακτήρα τους απλά και μόνο για να γίνουν αποδεκτά.

Αυτή η ταινία όμως, δεν θα διασκεδάσει μόνο αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους αλλά και τα μικρότερα και τα μεγαλύτερα. Τουλάχιστον αυτό ανακάλυψα κατά την πρεμιέρα της ταινίας.

Βλέπετε εδώ στο Mothersblog.gr, οργανώσαμε μια μικρή γιορτή. Καλέσαμε διάσημους φίλους μας, κάναμε δώρο σε εσάς τους αναγνώστες και τις αναγνώστριές μας, προσκλήσεις, και όλοι μαζί περάσαμε ένα αξέχαστο απόγευμα και μάθαμε περισσότερα για αυτά τα νέα (και τα παλιά) συναισθήματα. Μιλήσαμε για τον φόβο, τη χαρά, τη λύπη, την ανησυχία, τη βαρεμάρα, την ντροπή και τη ζήλεια.

Τα παιδιά που ήρθαν για να παρακολουθήσουν την ταινία ζωγράφισαν τα συναισθήματά τους στον πίνακα των συναισθημάτων που είχαμε τοποθετήσει εκεί για εκείνα. Άλλα πήραν το κόκκινο χρώμα του Θυμού, άλλα το μοβ χρώμα της Βαρεμάρας και του Φόβου, άλλα το πράσινο της Αηδίας και άλλα το κίτρινο της Χαράς.

Μικροί και μεγάλοι μας μίλησαν για τα συναισθήματά τους και για τα συναισθήματα που κλίνονται να αντιμετωπίσουν μέσα στην καθημερινότητά τους.

Κλείνοντας θα σας πω τούτο: Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς οι γονείς από νωρίς με τα παιδιά μας, είναι να τους μιλάμε για τα συναισθήματα και φυσικά να τα ονομάζουμε. Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να ονομάζουν τη Χαρά, τη Λύπη, την Ανία (βαρεμάρα), τον Θυμό, την Ανησυχία (άγχος) και γενικότερα όλα όσα νιώθουν. Αν δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε, η ταινία «Τα Μυαλά που Κουβαλάς» και το sequel «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2», είναι μια καλή αρχή.

«Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2», 13 Ιουνίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood Entertainment.

Δείτε εδώ όλα όσα διαδραματίστηκαν στην επίσημη πρεμιέρα:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved