Πώς να αντιμετωπίσετε την κακοσμία του κρεμμυδιού
Είστε από τους ανθρώπους που λατρεύουν το κρεμμύδι στο φαγητό τους και το τρώτε και ωμό στις σαλάτες σας; Πολύ καλά κάνετε! Τι γίνεται όμως όταν μετά την κατανάλωσή του δεν αντέχετε την κακοσμία στο στόμα σας και εσείς, αλλά πολύ περισσότερο οι γύρω σας;
Η λύση είναι απλή και εύκολη: Καταναλώστε μαϊντανό για να καταπολεμήσετε την κακοσμία του κρεμμυδιού! Θα εκπλαγείτε από την αίσθηση της φρεσκάδας που θα σας αφήσει στο στόμα και θα σας επιτρέψει να φάτε το κρεμμυδάκι σας χωρίς ενοχές.
Στη μαγειρική πάντως να προτιμάτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια από τα κόκκινα, ξερά κρεμμύδια. Ενισχύουν τη γεύση περισσότερο. Τα μεγάλα κόκκινα ξερά κρεμμύδια προτιμήστε τα για τις σούπες και τα ψητά σας και αφήστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια να δώσουν ένα πιο λεπτό άρωμα στο φαγητό σας. Οι πράσινες σαλάτες και τα νερόβραστα όσπρια ταιριάζουν άριστα με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Πάντως όσοι παρουσιάζουν σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, καλό είναι να αποφεύγουν το κρεμμύδι.