Τι να φάω για να μαυρίσω; Διαβάστε τις τροφές που θα σας κάνουν... «σοκολατένιες»!
Χρώμα σοκολατί, μπρονζέ είναι το επιθυμητό για όλες τις γυναίκες τους καλοκαιρινούς μήνες. Μάλιστα για να το αποκτήσουν δεν διστάζουν πολλές να επιδίδονται ατέρμονες ώρες σε ηλιοθεραπεία!
Από την πλευρά τους οι δερματολόγοι κρούουν το κώδωνα του κινδύνου συστήνοντας αυστηρά να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο τις ώρες μεταξύ 11 και 4 το απόγευμα και πάντα να χρησιμοποιούμε αντηλιακό.
Αν παρόλα αυτά διακαής σας πόθος είναι να μαυρίστε, τότε βάλτε στο πιάτο σας τροφές που προσφέρουν εκπληκτικό μαύρισμα και την ίδια στιγμή μπορεί να μας προφυλάξουν από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.
Καρότα: Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα αντηλιακά περιέχουν ως βάση το καρότο. Είναι πλούσια σε Β-καροτίνη και δεν είναι ευεργετικά μόνο για την αντιοξειδωτική τους δράση αλλά συντελούν και στη διατήρηση ενυδατωμένου και ελαστικού δέρματος.
Γάλα και άλλα γαλακτομικά: Είναι πολύ καλή πηγή βιταμινών Α και Β2 που βοηθούν στο μαύρισμα, αλλά οι ειδικοί διαιτολόγοι προτείνουν να καταναλώνονται γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά.
Αυγά: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ποσοστά βιταμίνης Α και αμινοξέων που ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης και βιταμίνης Β2 που αποτελεί άριστο θρεπτικό συστατικό για το δέρμα.
Βερίκοκα: Αποτελούν συμπυκνωμένη πηγή Β-καροτίνης και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Η υπερβολική κατανάλωσή τους όμως θα πρέπει να αποφεύγεται από όσους έχουν προβλήματα στα νεφρά, διότι περιέχουν οξαλικό οξύ που προκαλεί πέτρες.
Ψάρια: Είναι πλούσια σε σελήνιο και βιταμίνες Α και Β2 που συντελούν στο μαύρισμα.
Ακτινίδια και λεμόνια: Αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης C και έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις επιβλαβείς ιδιότητες των ελεύθερων ριζών και να επαναδομούν το κολλαγόνο.