Κι όμως! Η σκουριά από το τηγάνι βγαίνει με…
Η σκουριά στα μαγειρικά μας σκεύη είναι συχνή. Οι περισσότερες νοικοκυρές αναρωτιούνται αν υπάρχει κάτι που να την αντιμετωπίζει.
Κι όμως ναι. Υπάρχει και μάλιστα υπάρχει σε κάθε νοικοκυριό και είναι οικονομικότατο! Αν το τηγάνι σας σκουριάσει, μετά το πλύσιμο, βάλτε το σε μία λεκάνη στην οποία θα έχετε προσθέσει νωρίτερα ¼ φλιτζάνι του τσαγιού αλάτι και ζεστό νερό. Στην συνέχεια τρίψτε το με μία σκληρή από σύρμα βούρτσα. Αφού το σκουπίσετε, εφαρμόστε ένα ελαφρύ στρώμα από φυτικό έλαιο πριν από τα χρήση του ή πριν το βάλετε στο ντουλάπι με τα υπόλοιπα σκεύη.
Προσοχή: Το τηγάνι δεν θα πρέπει να είναι αντικολλητικό.