Πώς να ξεφλουδίσεις εύκολα τους ξηρούς καρπούς!

Η αποφλοίωση των ξηρών καρπών μπορεί να γίνει παιχνιδάκι με δυο απλούς και έξυπνους τρόπους...

Ζεμάτισμα
Η αποφλοίωση σε αρκετά είδη ξηρών καρπών γίνεται με την τεχνική του ζεματίσματος που επιτρέπει την εύκολη και εξ ολοκλήρου αφαίρεση της φλούδας. Η διαδικασία είναι απλή. Πρώτα τους βάζετε σε ένα μπολ και τους καλύπτετε με βραστό νερό, όπου θα παραμείνουν για 10 λεπτά περίπου. Μετά τους στραγγίζετε και αφήνετε λίγο να κρυώσουν, αλλά όχι εντελώς, ίσα ίσα για να μπορείτε να τους πιάσετε και να μην καείτε. Ο φλοιός βγαίνει πολύ πιο εύκολα όταν οι καρποί είναι ακόμα ζεστοί αφού τους ζεματίσετε.

Διαβάστε περισσότερα στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved