Ραβανί με κρέμα βανίλιας χωρίς αβγά!
Ναι λοιπόν, το διάσημο και για την μεγάλη ποσότητα αβγών του ραβανί, μπορεί να γίνει και χωρίς αβγά, παραμένοντας όμως γευστικότατο. Αφήστε που γίνεται και πιο ελαφρύ!
Υλικά
Για το ραβανί
2 γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά
200γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
χυμό από 3 πορτοκάλια
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
300γρ. σιμιγδάλι χοντρό
120γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150γρ. καρύδα τριμμένη
Για το σιρόπι
600γρ. ζάχαρη
1 λίτρο νερό
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
150γρ. ζάχαρη
60γρ. κορν φλάουρ
1 λοβό βανίλιας (μόνο τους σπόρους)
κανέλα για το σερβίρισμα
Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr