Μικρά μυστικά για το πασχαλινό τραπέζι που δε θα επιβαρύνουν την υγεία σας!
Αυτές τις μέρες όσες από εσάς θα έχετε κόσμο στο σπίτι για το πασχαλινό τραπέζι, ήδη έχετε ξεκινήσει τις προετοιμασίες.
Αυτές περιλαμβάνουν την αγορά των κρεάτων και των σαλατικών αλλά και πασχαλινών γλυκισμάτων. Επειδή όμως κάποιοι από εσάς νηστεύατε τις 40 ημέρες, θα σας παρουσιάσουμε μικρές συμβουλές προκειμένου το πασχαλινό τραπέζι να μην επιφέρει κανένα πρόβλημα υγείας.
• Μη φάτε πολλά αυγά. Μπορείτε να αρκεστείτε στο ένα.
• Η μαγειρίτσα επειδή είναι σούπα, καλό είναι να καταναλωθεί αλλά με μέτρο. Ένα πιάτο είναι αρκετό και θα σας κάνει καλό στο στομάχι για να το προετοιμάσει για το πασχαλινό τραπέζι με τα κρέατα.
• Μόλις καθίσετε στο τραπέζι, το πρώτο πράγμα που θα κάνετε είναι να βάλετε σαλάτα. Ξεκινήστε με αυτήν. Θα σας κάνει να χορτάσετε πιο εύκολα.
• Το κρέας συνοδέψτε το με ρύζι ή μακαρόνια.
• Προτιμήσετε το κατσικάκι από το αρνάκι. Δεν είναι τόσο λιπαρό και ειδικά στο φούρνο.
• Την προηγούμενη μέρα προτού το βάλετε στη γάστρα ή όπου το ψήσετε, ρίξτε του πολλή ρίγανη.
• Μόλις το σερβίρετε βάλτε μπόλικο λεμόνι που είναι αντιοξειδωτικό.
• Στο τραπέζι μην ακουμπήσετε μπύρες και αναψυκτικά. Περιοριστείτε σε ένα ποτήρι κρασί ή δύο.
• Από τα πασχαλινά γλυκά, φάτε μία φέτα τσουρέκι. Τα υπόλοιπα θα σας παχύνουν χωρίς λόγο. Υπάρχουν κι οι επόμενες ημέρες!
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!