Τυριά κατάλληλα για σαγανάκι!
Όταν ψήνονται, παίρνουν υπέροχο, ρόδινο χρώμα και ελευθερώνουν την πλούσια γεύση τους αποτελώντας τον πιο νόστιμο μεζέ! Ελάτε να γνωρίσουμε τέσσερα από τα πιο αντιπροσωπευτικά ελληνικά και κυπριακά τυριά που αγαπούν το τηγάνι, το φούρνο και τη σχάρα...
Σας υπενθυμίζω ότι στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ το τυρί. Ανέκαθεν αποτελούσε το ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής για πλούσιους και φτωχούς και, σε πολλές περιπτώσεις, το κυρίως φαγητό της ημέρας. Είναι αλήθεια ότι ξέρουμε να τυροκομούμε με μαεστρία το αιγοπρόβειο γάλα και, τον τελευταίο καιρό και το αγελαδινό γάλα που παράγεται άφθονο πλέον στην Ελλάδα. Συνήθως προτιμάμε να τρώμε το τυρί φρέσκο, όπως είναι. Το συνοδεύουμε κυρίως με ψωμάκι, με τη σαλάτα μας και πολλές φορές το καλοκαίρι με φρέσκα φρούτα.
Ένας μεζές που γίνεται με τυρί και που τον αγαπάμε όλοι ιδιαίτερα είναι το... σαγανάκι. Ένα κομμάτι τυρί, δηλαδή, το οποίο τηγανίζεται ελαφρά μέσα σε ελαιόλαδο μέχρι που γίνεται ροδοκόκκινο, λαστιχωτό και, παραδόξως, ταιριάζει πάρα πολύ με το λεμόνι! Ας δούμε όμως ποια είναι τα πιο σπουδαία τυριά που μπορούν να γίνουν σαγανάκι ή να ψηθούν στη σχάρα.
Διαβάστε περισσότερα στο olivemagazine.gr