Αλλεργία στα φιστίκια: Η έκθεση στον ξηρό καρπό στα πρώτα χρόνια της ζωής μειώνει τον κίνδυνο
Η κατανάλωση προϊόντων που περιέχουν έστω και ίχνη φιστικιού στα πρώτα χρόνια της ζωής μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο να εκδηλωθεί αλλεργία στον ξηρό καρπό στο μέλλον, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine.
Δοκιμές που περιελάμβαναν 628 μωρά με αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν αλλεργία στα φιστίκια κατέδειξαν ότι ο κίνδυνος μειώνεται τουλάχιστον κατά 80% εάν το μωρό εκτεθεί νωρίς στον ξηρό καρπό.
Οι ερευνητές από το King's College του Λονδίνου που πραγματοποίησαν τη σχετική μελέτη δηλώνουν πως είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνονται τέτοια θεαματικά αποτελέσματα.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr